Charlotte over wc-pasjes

Stelling: Charlotte over wc-pasjes

DEEL DIT ARTIKEL Facebook
Charlotte Goldhoorn
Charlotte
Goldhoorn

In de stelling vertelt een redactielid van Kidsweek zijn of haar persoonlijke mening over een nieuwsonderwerp. Ben jij het eens of oneens en waarom?

In de Chinese provincie Yunnan kan het heel droog zijn. Soms regent het er maanden niet. De boeren zien hun planten dan verpieteren en het drinkwater raakt op. Tijd voor actie, vond een universiteit in Yunnan. Het bestuur bedacht een plan om water te besparen, schrijft de Britse omroep BBC.

Vanaf nu mag elke student maar drieduizend liter water per maand door het toilet spoelen. Alle studenten krijgen een persoonlijk wc-pasje dat bijhoudt hoe vaak ze doortrekken. Wie meer druppels verbruikt, moet ervoor betalen.

Broekplassen
Ik vind het maar een oneerlijke regel! Sommige mensen hebben nou eenmaal een kleinere blaas en moeten daardoor vaker plassen. En als studenten moeten betalen om aan het einde van de maand door te spoelen, trekken ze misschien helemaal niet meer door en wordt het een grote stinkende bende.

Stel je voor dat iemand het in zijn broek doet omdat-ie zijn plas probeert op te houden! Om dat schoon te maken heb je ook veel water nodig. Van mij mogen ze die pasjes daarom door de plee spoelen. Op de universiteit stikt het van de slimme studenten. Die kunnen vast een beter idee verzinnen om water te besparen.

Stelling: Doorspoelen die wc-pasjes!

Caitlin Caitlin (9): Eens
‘Je moet wel gewoon kunnen doorspoelen, anders is het niet fris. Onze wc heeft twee knoppen en ik druk eigenlijk altijd op de kleine knop voor minder water. Om water te besparen kun je ook de kraan niet zo ver opendraaien als je je handen wast.’

Dorus Dorus (9): Eens
‘Ik vind dat je zo vaak naar de wc moet kunnen als je wilt. Een school kan ook water besparen als iedereen zijn eigen drinken meeneemt van thuis. Bij ons in de klas moet je een plastic handje op tafel zetten als je naar de wc bent. Dat mag eigenlijk altijd, alleen niet tijdens een uitleg.'

Ben jij het eens of oneens met deze stelling? Geef hier je mening!

Altijd op de hoogte blijven van nieuws dat voor kinderen interessant is? Volg ons via Facebook of WhatsApp of neem een proefabonnement op de papieren Kidsweek!

DEEL DIT ARTIKEL Facebook

Reacties

het is best vies

Wat vind jij? Laat je reactie achter

Hallo!

Let op:

Je reactie wordt door de redactie eerst gelezen. Reacties met onbehoorlijke taal of waarin e-mailadressen, telefoonnummers en adressen staan worden verwijderd.