Stelling

Stelling: Crossen in het bos moet verboden worden

DEEL DIT ARTIKEL Facebook
Sanne van Houwelingen
Sanne
van Houwelingen

In de stelling vertelt een redactielid van Kidsweek zijn of haar persoonlijke mening over een nieuwsonderwerp. Ben jij het eens of oneens en waarom?

Ik woon vlakbij de Veluwe, een groot natuurgebied met heel veel bossen en hei. Op een zonnige dag kun je daar mooi een wandeling maken, dan kom ik helemaal tot rust. Ik ben niet de enige die graag de natuur intrekt, er wordt namelijk veel gewandeld en gefietst in Nederland. Steeds meer mensen kiezen daarbij voor een tochtje op de mountainbike. Een leuk sportief uitje zou je denken, maar niet iedereen is daar blij mee. Een natuurorganisatie vindt dat er veel te veel mountainbikers in ons land zijn. Volgens hen verandert de natuur zo in een crossbaan. 

Beschadigde natuur

Het harde fietsen beschadigt daarnaast ook nog eens de natuur, zegt de organisatie. Er worden bijvoorbeeld vaak dode kevers en andere insecten langs de paden gevonden. Dat moet afgelopen zijn! Natuurliefhebbers willen daarom dat er geen nieuwe mountainbikepaden meer worden aangelegd. Maar dat is wat mij betreft nog niet genoeg. Verbied mountainbiken gewoon helemaal in het bos! We willen de natuur toch niet kapot laten gaan omdat wij er hard doorheen willen sjeezen? Daarbij is het ook behoorlijk storend voor wandelaars die even de stilte willen opzoeken. Je kunt prima op andere manieren een tochtje maken door het bos zodat we nog heel lang, in alle rust, van de natuur kunnen blijven genieten. 

Stelling: Crossen in het bos moet verboden worden

Elin (9): Eens

'Ik heb zelf een mountainbike, maar daarmee fiets ik vooral naar school. Ik vind het wel een goed idee om het te verbieden in het bos. Met mountainbikes kun je namelijk de natuur kapot maken. Daar moeten we wel voorzichtig mee zijn, want we hebben geen tweede natuur!'

Zinedine (8): Oneens

'Het hoeft van mij niet helemaal verboden te worden. Je mag best fietsen in het bos, maar niet zo hard als je kunt. Het is wel goed om een beetje voorzichtig te zijn zodat je bijvoorbeeld geen planten platrijdt.'

Stelling

Anderen lazen ook: Stelling: Ruimtevaart moet verboden worden voor gewone mensen.

Altijd op de hoogte blijven van nieuwtjes die voor kinderen interessant zijn? Volg ons via Facebook, Instagram of WhatsApp of neem een proefabonnement op de krant!

DEEL DIT ARTIKEL Facebook