In de stelling vertelt een redactielid van Kidsweek zijn of haar persoonlijke mening over een nieuwsonderwerp. Ben jij het daarmee eens of oneens?
Een boterham met pindakaas of hagelslag, een bolletje kaas of een wrap vol lekkers. Halverwege de ochtend kijk ik altijd al uit naar de lunch. Na een ochtend hard werken, vind ik het heerlijk om even pauze te nemen en op mijn gemak mijn boterhammen te eten. Daar heb ik nu alle tijd voor, maar op school was dat wel anders. Mijn school had een continurooster waardoor er vaak maar een kwartiertje tijd was om te eten. Dan kun je niet anders dan je lunch in een heel rap tempo wegkauwen.
Hap-slik-weg
En daar hebben veel van jullie last van, blijkt uit onderzoek van het tv-programma Pointer. Dat vroeg ouders naar hoe hun kinderen eten op school. Wat blijkt: op scholen met een continurooster hebben veel leerlingen zo kort pauze dat ze met half opgegeten boterhammen of buikpijn van het schrokken thuiskomen. Het grootste voordeel van een continurooster is natuurlijk dat je ’s middags eerder vrij bent, maar als je dan nog trek hebt of je niet lekker voelt door het snelle eten, heb je daar natuurlijk weinig aan. Dus wat mij het beste lijkt, is dat íedereen minstens een half uur lunchpauze krijgt op school. Zodat je in alle rust van je boterhammen kunt genieten. Dan neem je dat kwartiertje later uit toch voor lief?
Stelling: De lunchpauze moet minstens een half uur duren
Ela (11): oneens
‘Op mijn school hebben we ook maar een kwartier lunchpauze. Iedereen is daar aan gewend en eet op z’n dooie gemak. Als iemand z’n lunch niet op heeft, krijg je van de meester of juf soms extra tijd.’
Eva (11): oneens
‘De lunchpauze op mijn school duurt twintig minuten. Af en toe moeten we opschieten met eten. Toch wil ik geen langere lunchpauze. Veel sporttrainingen zijn vroeg in de middag. Dan moet ik daar weer voor haasten.’
[embed:render:full:node:64509]
Wat anderen nu lezen
Stelling: alle scholen moeten gratis maaltijden aanbieden
Stelling: Vleeseters moeten minimaal één keer zelf een dier slachten
Stelling: Er moeten meer goede heksen in verhalen komen
Stelling: Robots voor de klas is een goed idee
Stelling: Moederdag en Vaderdag moeten aangepast worden
App tegen spreekangst
Tristan krijgt les van zijn ouders
Isis (10) en Elsa (7) zijn jonge mantelzorgers
Rostyslav (10) woont in Oekraïense wijk in Nederland: 'Eindelijk een eigen plek'
Stuur jouw mop in