Foto: Kidsweek
Stelling

Stelling: In de vakantie moet je elke dag iets goeds doen voor een ander

DEEL DIT ARTIKEL Facebook
Janine de Wit
Janine
de Wit

In de stelling vertelt een redactielid van Kidsweek zijn of haar persoonlijke mening over een nieuwsonderwerp. Ben jij het eens of oneens en waarom?

Ook al branden de kerstlichtjes in mijn woonkamer, schallen er kersthits uit mijn speakers en heb ik eindelijk eens tijd om een uitgebreid kerstdiner te koken, de kerstsfeer zit er bij mij dit jaar veel minder in dan anders. Dat komt natuurlijk doordat we midden in een lockdown zitten. Nog steeds raken veel mensen besmet met het coronavirus en daarom moet er iets gebeuren, vindt de regering. En dus mogen we niet meer winkelen, geen leuke uitstapjes meer maken, weinig bezoek ontvangen en moeten we zoveel mogelijk thuisblijven. Die strenge maatregelen zorgen dit keer voor een compleet andere kerstvakantie dan andere jaren. 

Iets moois 

Daar kunnen we van balen, maar we kunnen er ook iets uithalen. De kerstgedachte bestaat namelijk niet alleen uit gezelligheid, maar ook uit het helpen van mensen die wat extra hulp kunnen gebruiken. En die zijn er dit jaar genoeg: veel mensen verloren hun baan en kunnen misschien minder cadeautjes kopen en veel ouderen zitten alleen thuis. Voor die mensen hebben we nu extra tijd.

Verplicht iets doen

Daarom vind ik dat iedereen deze kerstvakantie elke dag verplicht iets voor een ander moet doen. Iets groots of iets kleins. Dus maak eens een lieve kerstkaart voor een eenzame oudere of stel een kerstpakketje samen voor die zieke buur. Dan ga ik eens kijken wie ik met mijn kerstdiner kan verrassen.  

Stelling: In de kerstvakantie moet iedereen verplicht elke dag iets goeds doen voor een ander

Alida (11): Eens 

‘Ik help graag mensen die eenzaam zijn of het moeilijk hebben. Ik ken alleen niemand die hulp nodig heeft. Daarom zou een website handig zijn, waarop mensen het kunnen aangeven wat ze nodig hebben. Ik zou best boodschappen willen doen voor iemand die dat nu niet durft.’ 

Daniel (11): Oneens 

‘Je kunt niet elke dag iets doen voor iemand anders. Dat is wel héél vaak. Maar ik vind het wel heel goed om af en toe eens iets te doen. Dat lijkt mij ook wel leuk. Kerstkaarten sturen ofzo. Misschien kan Mark Rutte bij de persconferentie eens noemen dat het goed is om aan anderen te denken.’ 

Anderen lazen ook: Stelling: Strenge regels voor kerstverlichting op straat zijn goed.

Altijd op de hoogte blijven van nieuwtjes die voor kinderen interessant zijn? Volg ons via Facebook, Instagram of WhatsApp of neem een proefabonnement op de krant!

DEEL DIT ARTIKEL Facebook

Reacties

ik vind dat iedereen gewoon in de vakantie gewoon iedereen
iets moet geven aan mensen wat dat is gewoon aardig voor mensen

Wat vind jij? Laat je reactie achter

Hallo!

Let op:

Je reactie wordt door de redactie eerst gelezen. Reacties met onbehoorlijke taal of waarin e-mailadressen, telefoonnummers en adressen staan worden verwijderd.