Stelling Janine

Stelling: Decemberproducten mogen het hele jaar door in de winkels liggen

DEEL DIT ARTIKEL Facebook
Janine de Wit
Janine
de Wit

In de stelling vertelt een redactielid van Kidsweek zijn of haar persoonlijke mening over een nieuwsonderwerp. Ben jij het eens of oneens en waarom?

Nog 62 dagen en dan is het december! Hoewel ik erg blij ben met de nazomer, kan ik niet wachten op mijn lievelingsmaand. Gelukkig liggen de pepernoten alweer in de winkel en schoven tuincentra de balkon- en perkplantjes aan de kant om ruimte te maken voor kerstbomen, kerstballen, slingers en glitters. Ideaal voor decemberfans die vroeg willen pieken. Maar net als elk jaar wordt die feestelijke collectie online een beetje belachelijk gemaakt. Veel mensen vinden het namelijk nog veel te vroeg en kunnen nog geen afscheid nemen van hun zonnebril en korte broek. 

Pepernoten met Pasen 

Maar waarom gaat dat niet samen? Dat vraag ik mij elk jaar weer af. Ik vind het juist heerlijk om vanaf mijn ligstoel in de zon over kerst te dromen! Wat mij betreft houden de winkels deze producten zelfs het hele jaar door in de schappen. Zo krijgen we er altijd een warm gevoel van. Het is toch gewoon gezellig? Ik ben dus voor pepernoten bij het paasontbijt en oliebollen als toetje bij een barbecue. Waarom zouden we onszelf al die leuke en lekkere dingen de rest van het jaar ontzeggen? 

Stelling: Decemberproducten mogen het hele jaar door in de winkels liggen 

Jonne (12): oneens 

‘Decembersnoep is altijd lekker, maar in december nóg lekkerder. Die leuke dagen doen iets met je brein waardoor je er echt voor in de stemming raakt. Als pepernoten het hele jaar te koop zijn, worden ze een normale lekkernij. Maar het moet juist iets speciaals zijn.’ 

Indy (10): oneens 

‘Ik begrijp wel dat mensen nu al kerstballen of -slingers kopen. Dan hebben ze het maar alvast in huis en dan komen ze alvast een beetje in de feeststemming. Maar een paar weken van tevoren lijkt mij goed genoeg. Voor mij hoort het echt bij december.’ 

Anderen lazen ook: Stelling: Apps moeten zelf schermtijdregels instellen.

Altijd op de hoogte blijven van nieuwtjes die voor kinderen interessant zijn? Volg ons via Facebook, Instagram of WhatsApp of neem een proefabonnement op de krant!

DEEL DIT ARTIKEL Facebook