stelling
Stelling

Stelling: Deirdre over sneeuwvrij

DEEL DIT ARTIKEL Facebook
Deirdre Enthoven
Deirdre
Enthoven

In de stelling vertelt een redactielid van Kidsweek zijn of haar persoonlijke mening over een nieuwsonderwerp. Ben jij het eens of oneens en waarom?

Wanneer sneeuwt het nou? Niet zo vaak toch? En hoe leuk is het om eindelijk weer eens lekker te kunnen sleeën, sneeuwballengevechten te houden, snowfaces te maken (zie pagina 24) en samen een sneeuwpop te maken? Best flauw dus dat de meeste kinderen begin deze week gewoon naar school moesten. Terwijl er zo’n geweldig dik pak sneeuw lag en de voorspellingen duidelijk waren: woensdag zou het alweer over zijn met de pret.

Overmacht

Volgens de wet mogen scholen alleen dicht als er sprake is van ‘overmacht’. Als het bijvoorbeeld vriest en de verwarming het niet doet. Of als de school slecht bereikbaar is door gladde wegen. Waarschijnlijk woon jij dicht bij school en kun je er prima komen, ook als het sneeuwt. Voor leerlingen van middelbare scholen ligt dat iets anders. Zij wonen vaak verder weg. Reizen met het barre winterweer zou te gevaarlijk zijn, vonden sommige scholen. En daarom kregen hun leerlingen deze week wel sneeuwvrij.

Leuk

De mensen die de wet bedacht hebben, zijn volgens mij alleen vergeten hoe leuk het is om in de sneeuw te spelen! En hoe weinig dat maar kan in Nederland. Dus ik vind dat iedereen vrij van school moet hebben als het een keer goed sneeuwt. Overmacht of niet!

Stelling: Als het sneeuwt, moet iedereen sneeuwvrij krijgen

CaitlinCaitlin (10) Eens:
‘Het is voor basisscholen niet anders dan voor middelbare scholen. Meestal fiets ik naar school, nu moest ik lopen. Gelukkig woon ik dicht bij school. Maar sommige kinderen wonen wel verder weg. En niet alle auto’s hebben winterbanden en dat kan gevaarlijk zijn op de weg.’

 

LukaLuka (9) Oneens:
‘Kinderen op de middelbare school hebben al veel geleerd. Op de basisschool moet je nog veel leren. Het is dus goed dat de school wel open is. Ik vind het ook juist leuk om naar school te gaan als het heeft gesneeuwd. Dan kan ik samen met mijn vrienden in de sneeuw spelen.’

 

 

Vond je dit interessant? Lees dan ook eens: Sneeuwgezichten: de nieuwe online challenge.

Altijd op de hoogte blijven van nieuwtjes die voor kinderen interessant zijn? Volg ons via Facebook of WhatsApp of neem een proefabonnement op de krant!

DEEL DIT ARTIKEL Facebook

Reacties

Nee want school is belangrijk en na school kan je toch nog spelen in de sneeuw???

Wat vind jij? Laat je reactie achter

Hallo!

Let op:

Je reactie wordt door de redactie eerst gelezen. Reacties met onbehoorlijke taal of waarin e-mailadressen, telefoonnummers en adressen staan worden verwijderd.