Stelling middelvinger

Stelling: Een middelvinger opsteken mag best

DEEL DIT ARTIKEL Facebook
Maartje
Maartje
Dammers

In de stelling vertelt een redactielid van Kidsweek zijn of haar persoonlijke mening over een nieuwsonderwerp. Ben jij het daarmee eens of oneens?

Met zweet op m’n rug fietste ik door het park. Ik had gillende haast want ik moest m’n trein halen. Dus misschien sneed ik die man op die elektrische fiets inderdaad een beetje af. Maar hij was ook ineens wel heel snel dichtbij. ‘Sorry!’ wilde ik nog roepen. Maar voor ik dat kon doen, had hij zijn middelvinger al opgestoken en racete er vandoor. En daar moest ik om gniffelen… want best een beetje kinderachtig toch, zo’n middelvinger?

Boete

Een Canadese man dacht daar heel anders over. Hij had een dubbele middelvinger van z’n buurman gekregen met wie hij al een tijdje fikse ruzie had. Hij was daardoor zó beledigd dat hij de politie erbij haalde. De buurman werd gearresteerd en moest voor de rechter verschijnen. Die oordeelde dat zo’n middelvinger best mag. Het is misschien niet netjes, maar geen misdaad, vond hij. In Nederland is de kans dat je voor een opgestoken middelvinger voor de rechter moet komen heel klein. Je kunt er wel een boete voor krijgen - áls iemand aangifte doet tenminste. Dat gebeurt bijna nooit bij een burenruzie of in het verkeer, maar wel als je een agent of politicus beledigt. Dan weegt die middelvinger ineens heel zwaar. Onzin, vind ik. Iemand flink uitschelden met nare woorden is heftiger. Zo’n middelvinger is kinderspel. Mijn reactie op de fietser? Ik stak lekker m’n tong uit!

Stelling: Een middelvinger opsteken mag best

Zinedine (11): Eens
‘Een middelvinger opsteken is niet aardig, maar ik vind het wel minder erg dan vechten of schelden. Als ik heel boos ben, doe ik het soms ook. Niet thuis, maar alleen bij klasgenoten. Maar heel vaak gebeurt het niet bij mij op school. Er wordt vaker gescholden…’

Cato (9): Oneens
‘Er heeft wel eens iemand naar mij een middelvinger opgestoken en ik vond het echt een belediging. Zelf zou ik het ook nooit doen. Dat je in Nederland een boete kunt krijgen als je het bij de de politie of een politicus doet, vind ik goed. Die staat toch hoger in aanzien.’

Anderen lazen ook: Stelling: De schoolweek moet naar vier dagen

Altijd op de hoogte blijven van nieuwtjes die voor kinderen interessant zijn? Volg ons via Facebook, Instagram of WhatsApp of neem een proefabonnement op de krant!

DEEL DIT ARTIKEL Facebook