Stelling Sanne

Stelling: Een restaurant waar je mag schelden is een goed idee

DEEL DIT ARTIKEL Facebook
Sanne van Houwelingen
Sanne
van Houwelingen

In de stelling vertelt een redactielid van Kidsweek zijn of haar persoonlijke mening over een nieuwsonderwerp. Ben jij het eens of oneens?

‘Heeft het gesmaakt? Is alles naar wens?’ Obers vragen dat standaard in een restaurant. Voor ik het in de gaten heb, zeg ik altijd: ‘Jazeker.’ Terwijl ik soms eigenlijk wil zeggen: ‘Nee, dit was echt niet te eten!’ In Karen’s Diner kun je dat er gewoon uitflappen. Daar is het zelfs de bedoeling dat je onvriendelijk bent. Maar ook het personeel is dat. Obers schelden gasten uit, brengen expres een verkeerde bestelling of steken een middelvinger op. Zulke restaurants bestaan al in Groot-Brittannië en Australië, maar er komt er deze zomer ook tijdelijk eentje in Amsterdam. De naam Karen is trouwens een verwijzing naar een fenomeen op social media. Een chagrijnige en onbeleefde vrouw wordt daar vaak een ‘Karen’ genoemd.

Frustraties

Ik kan echt niet wachten om straks een tafeltje te boeken in dit restaurant. Niet dat ik nu zo’n schreeuwlelijk ben. Maar als er een speciale plek voor is, kan ik mezelf wel laten gaan. Altijd maar je emoties en frustraties voor je houden, is niet gezond. Het is goed om je af en toe even helemaal te laten gaan. Zo’n restaurant is daar de ideale plek voor, want niemand is echt beledigd. Dus doe mij maar een cola en een middelvinger!

Stelling: Een restaurant waar je mag schelden, is een goed idee

Julia (8): Eens

‘Ik vind het een raar idee, maar ook wel leuk. Want het is ook wel grappig om te schelden als het allemaal een toneelspel is. Het is al helemaal handig als je echt boos bent. Dan kun je gewoon daar uit eten gaan en je boosheid uiten.’

Cara (12): Eens

‘Ik zie op TikTok wel eens filmpjes voorbij komen over die restaurants. Zelf zou ik het ook wel grappig vinden om naartoe te gaan, daar mag je gewoon onbeleefd zijn. Als ik boos ben dan ga ik nu gewoon op mijn kamer zitten, maar het lijkt me wel lekker om het er af en toe even uit te laten.’

Anderen lazen ook: Stelling: je moet jouw eetgewoonten niet opleggen aan anderen

Altijd op de hoogte blijven van nieuwtjes die voor kinderen interessant zijn? Volg ons via FacebookInstagram, de wekelijkse nieuwsbrief of neem een proefabonnement op de krant!

DEEL DIT ARTIKEL Facebook