Stelling Charlotte

Stelling: Elke wijk zou buurtplaatjes moeten hebben

DEEL DIT ARTIKEL Facebook
Charlotte Goldhoorn
Charlotte
Goldhoorn

In de stelling vertelt een redactielid van Kidsweek zijn of haar persoonlijke mening over een nieuwsonderwerp. Ben jij het eens of oneens en waarom?

‘Nee, niet daar voetballen. Daar woont die oude gek!’ Mijn buurkinderen en ik waarschuwden elkaar vroeger altijd voor dat ene grasveldje. Maar bij het huis waarnaar werd gewezen, heb ik nooit iemand gezien. Misschien hadden we gewoon eens moeten aanbellen om hallo te zeggen. In die tijd spaarde ik ook politieplaatjes. Zodra ik een agent zag, vroeg ik erom. Thuis plakte ik de stickers met politievoertuigen erop in een album. Het zorgde ervoor dat ik de politie een stuk minder eng vond. Misschien had die buurman tegenover het grasveldje ook plaatjes moeten uitdelen. Dan waren we niet zo bang voor hem geweest!  

Jezelf sparen

In Schiedam-Oost bestaan er nu echt buurtplaatjes. Het is een idee van kunstenaar Maarten Bel en het Stedelijk Museum Schiedam. In de wijk wonen veel arme mensen en spreekt niet iedereen dezelfde taal. Deze actie moet mensen dichter bij elkaar brengen. Bewoners konden zich opgeven voor categorieën als Mensen die heel hard zingen als ze alleen thuis zijn en Mensen die een leven hebben gered. Je kunt de plaatjes sparen bij bijvoorbeeld de snackbar, de fietsenmaker en de kapper. Sommige mensen vinden zichzelf tussen de plaatjes. Of hebben hun buurjongen dubbel. Hoe grappig is dat! Volgens mij kan elke wijk dit wel gebruiken. Zo leer je elkaar nog eens kennen. 

Stelling: Elke wijk zou buurtplaatjes moeten hebben 

Sverre (9): Eens

‘Ik ken ook niet alle mensen in de wijk goed. Van onze buren zou ik wel een plaatje willen hebben. Ik zou zelf ook op een plaatje willen staan, met mijn naam erbij en hoe oud ik ben. En dat ik sport. Ik zit op ijshockey en ik voetbal veel met vrienden.’  

Hannah (11): Oneens

‘Ik woon niet op een plek waar veel te doen is, dus het zou grappig zijn als iedereen die ik ken erin staat. Maar het kost de gemeente wel geld en niet iedereen wil op de foto. Want iedereen kan die foto dan krijgen en dan hebben ze wel veel informatie over je.’ 

Anderen lazen ook: Stelling: Crossen in het bos moet verboden worden.

Altijd op de hoogte blijven van nieuwtjes die voor kinderen interessant zijn? Volg ons via Facebook, Instagram of WhatsApp of neem een proefabonnement op de krant!

DEEL DIT ARTIKEL Facebook