Foto Kidsweek

Stelling: Er moet een gekke klerendag komen tegen pesten!

DEEL DIT ARTIKEL Facebook
Judie Jaspers
Judie
Jaspers

In de stelling vertelt een redactielid van Kidsweek zijn of haar persoonlijke mening over een nieuwsonderwerp. Ben jij het eens of oneens en waarom?

Bij ons is-ie al voorbij, maar in Groot-Brittannië is het nu de Week tegen Pesten. Er is dan extra aandacht voor hoe je daar samen iets tegen kunt doen. Om de week te openen, is de Odd Socks Day (Rare Sokken Dag) bedacht. Elke Brit kon er maandag aan meedoen door een knotsgek, niet-matchend paar sokken aan te trekken. Naar school, het werk of waar dan ook. Het idee is om te vieren dat iedereen verschillend is en dat iedereen zichzelf moet kunnen zijn. En al die gekke sokken moeten dus die boodschap afgeven. 

Alles binnenstebuiten

Een goed en grappig idee, maar van mij mag het nog wel iets extremer. Rare sokken zijn volgens mij al jaren in. En onder al die flared pants zie je ze niet eens. Ik denk dus dat je het grondiger moet aanpakken, wil je echt dat mensen raar opkijken. En dus dat je boodschap overkomt. Daarom roep ik iedereen op om bij de volgende Week tegen Pesten al je kleding binnenstebuiten, achterstevoren én in verkeerde volgorde (eerst broek, dan onderbroek) aan te trekken. En dat dan de hele week vol te houden. Als dat geen bekijks trekt, eet ik mijn (binnenstebuiten gekeerde) hoed op. 

Stelling: Er moet een gekke klerendag komen tegen pesten! 

Mia (11): Oneens 

‘Alle kleine beetjes helpen. Ik vind niet dat je ál je kleren gek hoeft te dragen. Maar het is wel leuk als je kunt kiezen. Als je denkt: het is niks voor mij om mijn shirt binnenstebuiten te doen, dan zijn alleen sokken ook goed. Ik denk dat zoiets ook al helpt om andere kinderen te steunen die gepest worden.’ 

IJsbrand (9): Eens  

‘Alleen sokken maakt niet zoveel indruk, maar als je al je kleren gek draagt juist wel. Ik vind wel dat de juf of meester die dag goed van tevoren moet aankondigen. Dan is de kans groot dat je niet in je eentje meedoet en dan gaat ook niemand zo kijken van: wat heb jíj nou?!’ 

Stellling

Anderen lazen ook: Eerste hulp bij pesten

Altijd op de hoogte blijven van nieuwtjes die voor kinderen interessant zijn? Volg ons via Facebook, Instagram of WhatsApp of neem een proefabonnement op de krant!

DEEL DIT ARTIKEL Facebook