stelling Maartje

Stelling: Foute series moeten niet meer worden uitgezonden

DEEL DIT ARTIKEL Facebook
maartje 2015nieuw.jpg
Maartje
Dammers

In de stelling vertelt een redactielid van Kidsweek zijn of haar persoonlijke mening over een nieuwsonderwerp. Ben jij het eens of oneens en waarom?

Mijn grootste hobby toen ik tien was? Tv-kijken! Jeugdseries, liedjesprogramma’s, een spelshow of spannende film. Ik keek het allemaal. Maar goed dat er toen nog geen streamingsdiensten waren, anders had ik nu van die vierkante ogen gehad waar ouders altijd voor waarschuwen. Inmiddels kijk ik heel wat minder tv. Maar voor programma’s die ik vroeger keek, maak ik graag tijd vrij. Toen ik hoorde dat op Disney+ vijf seizoenen van The Muppet Show te zien zijn, stond ik meteen te popelen. Ik moest altijd heel erg lachen om Kermit de Kikker, Miss Piggy en de twee oude mannen op het balkon van het Muppet-theater. Die leken namelijk precies op mijn opa’s!

Leren

Wat ik toen niet zag, is dat sommige afleveringen behoorlijk discriminerend of racistisch zijn. Daar waarschuwt Disney dan ook voor. Toch zendt de streamingsdienst deze aflevering ook gewoon uit. Waarom? Om te laten zien dat wat toen niet kon, nu nog steeds niet kan is. Ook hoopt Disney dat we ervan leren en in de toekomst niet meer van zulke fouten maken. Slecht idee, vind ik. Beter is om wat fout is gewoon niet meer te laten zien. Dit voelt toch een beetje als sorry zeggen, maar vervolgens doen waar je zegt spijt van te hebben.

Stelling: Foute series moeten niet meer worden uitgezonden

Jill (12): oneens
‘Omdat er een waarschuwing bij staat, vind ik dat het wel kan. Het zou ook gek zijn om er dan een paar afleveringen uit te halen. Het is leuker om de serie compleet te hebben. En door te zeggen dat het verkeerd is, kun je er juist van leren.’

Raphael (11): oneens
‘Ook bij nieuwe series worden mensen wel eens niet geaccepteerd of buitengesloten. En ook die staan gewoon online. Als je zo’n waarschuwing ziet, kun je altijd beslissen of je wilt kijken of niet. Dus dat die er staat, vind ik goed.’ 

We zijn erg benieuwd naar je mening dus laat het ons hieronder weten: 

 

Andere stellingen lezen? Je vindt ze allemaal hier. 

Altijd op de hoogte blijven van nieuwtjes die voor kinderen 

DEEL DIT ARTIKEL Facebook