Beeld: Kidsweek

Stelling: Geen calorieën op menukaarten!

DEEL DIT ARTIKEL Facebook
Judie Jaspers
Judie
Jaspers

In de stelling vertelt een redactielid van Kidsweek zijn of haar persoonlijke mening over een nieuwsonderwerp. Ben jij het eens of oneens en waarom?

Uit eten gaan is mijn grootste hobby. Ver van tevoren kijk ik er lekkerbekkend naar uit. Online neem ik de menukaart vast door. In mijn hoofd proef ik alles dan watertandend voor. En eenmaal ter plaatse kies ik het gerecht dat me het allerlekkerst lijkt. Daarbij let ik niet op hoe gezond iets is. Dat doe ik thuis al genoeg. 

Nieuwe regel in Groot-Brittannië

Gelukkig woon ik niet in Groot-Brittannië. Daar moeten alle grote restaurants en cafés vanaf nu op hun menu’s en websites zetten hoeveel calorieën er in hun maaltijden en drankjes zitten. Je weet dan dus precies hoeveel energie je binnenkrijgt. De regel is bedacht om overgewicht tegen te gaan. Eén op de vijf Britse twaalfjarigen heeft obesitas (ernstig overgewicht). En daar wil de overheid iets tegen doen.

Het mag een feestje zijn

Maar hun calorieën-plan vind ik niet de goede manier. Natuurlijk is het belangrijk dat je (meestal) gezond leeft. Maar uit eten gaan doe je niet elke dag. Het mag best een feestje zijn. Als je calorieën moet gaan tellen, wordt het een stuk minder feestelijk. Lekker bestellen waar je zin in hebt dus! 

Stelling: Geen calorieën op menukaarten!

Amanda (12): Oneens 

‘Ik vind het juist een handig plan. Als je op dieet bent en je probeert minder vet of ongezonde dingen te eten, is het goed dat je weet wat je eet en dat je niet te veel eet. Het lijkt mij fijn als je dat in de gaten kunt houden.’ 

Tygo (11): Oneens 

‘Zo kan je er beter op letten dat je niet te veel calorieën in één keer in je buik krijgt. Want overgewicht hebben is niet fijn. Ik wil zelf niet te zwaar zijn, maar lekker licht.’

Anderen lazen ook: Stelling: eet lekker zoals je zelf wil

Altijd op de hoogte blijven van nieuwtjes die voor kinderen interessant zijn? Volg ons via FacebookInstagram, de wekelijkse nieuwsbrief of neem een proefabonnement op de krant!

DEEL DIT ARTIKEL Facebook