Foto: Kidsweek

Stelling: Géén feestdag voor opa’s en oma’s!

DEEL DIT ARTIKEL Facebook
Judie Jaspers
Judie
Jaspers

In de stelling vertelt een redactielid van Kidsweek zijn of haar persoonlijke mening over een nieuwsonderwerp. Ben jij het eens of oneens en waarom?

‘Wanneer is het dan Kínderdag?’ Dat vroeg ik mijn ouders elk jaar, als ik weer met een goedbedoeld maar niet-echt-mooi sieraad van knutselrubber aankwam op Moederdag. Of met een fantasieloos flesje aftershave op Vaderdag. En elke keer datzelfde antwoord: ‘Dat is elke dag al.’ Wat een dooddoener! Nee, ik heb het niet op die ‘dagen’. Ik vind zo’n verplichte dag, waarop je iets liefs voor iemand ‘moet’ doen, helemaal niet leuk. Ik ben er ook niet goed in en vergeet het vaak. Gelukkig vinden mijn ouders me daarmee geen slechte dochter. Wel een chaotische…  

Paus Fransicus

Paus Franciscus is blijkbaar wel dol op ‘dagen van’. Hij wil dat de laatste zondag van juli een speciale dag voor opa’s, oma’s en andere ouderen wordt. Die dag ligt altijd dichtbij 26 juli, de gedenkdag van de opa en oma van Jezus. Volgens de paus zijn ouderen heel belangrijk, maar worden ze te vaak vergeten. Hij vindt het ook belangrijk dat kleinkinderen tijd doorbrengen met hun grootouders. Natuurlijk zijn lieve opa’s en oma’s superbelangrijk en dat mogen ze weten ook. Maar laten we wel wezen: opa’s en oma’s worden als het goed is óók al in het zonnetje gezet op Vader- en Moederdag (door jouw vader of moeder). En daarbij: je kunt beter een bezoekje aan je opa en oma brengen omdat je het zelf wilt, dan omdat het nu eenmaal de laatste zondag van juli (heel onhandig midden in de zomervakantie!?) is, toch?

Stelling: Géén speciale feestdag voor opa’s en oma’s! 

Talitha (11): Oneens 

‘Mijn opa en oma wonen in Indonesië. Ik zou die dag gebruiken om een kaartje naar ze sturen. Gewoon om te zeggen dat ik ze lief vind.’ 

Casper (7): Oneens 

‘Ik vind het wél een goed idee. Ik vind het fijn om iets liefs te doen voor opa en oma. Maar ik vind het ook gewoon leuk om te knutselen. Ik zou dan bijvoorbeeld een doolhof voor ze maken.

 We zijn erg benieuwd naar je mening dus laat het ons hieronder weten: 

Andere stellingen lezen? Je vindt ze allemaal hier. 

Altijd op de hoogte blijven van nieuwtjes die voor kinderen interessant zijn? Volg ons via Facebook, Instagram of WhatsApp of neem een proefabonnement op de krant!

DEEL DIT ARTIKEL Facebook