Foto: Kidsweek

Stelling: Gevaarlijke sporten moeten verboden worden

DEEL DIT ARTIKEL Facebook
Janine de Wit
Janine
de Wit

In de stelling vertelt een redactielid van Kidsweek zijn of haar persoonlijke mening over een nieuwsonderwerp. Ben jij het eens of oneens en waarom?

Je hersenen zijn heel belangrijk. Je stuurt er je lichaam mee aan, slaat er herinneringen op en je leert er nieuwe dingen mee. Daarom ben ik er zuinig op: ik draag een helm tijdens het skiën en ik doe voorzichtig op de fiets. Sommige sporters zijn minder zuinig op dat knappe lichaamsdeel. Topsporters lopen makkelijk een hersenschudding op door een klap, trap of botsing tegen het hoofd. Vooral bij rugby gebeurt dat vaak. Vorig weekend moesten in Groot-Brittannië bijvoorbeeld nog vijf mensen het veld verlaten met een hersenschudding. En dat is helaas geen uitzondering. En wat dacht je van boksen? Ook daar is de kans groot dat je een harde klap of stoot tegen je hoofd krijgt. 

(On)gezond 

Als je pech hebt kun je door een hersenschudding hersenschade oplopen. Topsporters wiens hersenen vaker schudden, kunnen zelfs op jonge leeftijd dement worden. Artsen waarschuwen daarom voor dit probleem. Er worden gelukkig al wat nieuwe regels bedacht. Kinderen mogen bijvoorbeeld niet tegen het hoofd geslagen worden bij boksen en profvoetballers mogen altijd wisselen bij een klap tegen het hoofd. Maar dat vind ik niet genoeg. Een sport die gevaarlijk is voor je hoofd zou verboden moeten worden. Want sporten moet toch gezond zijn? 

Stelling: gevaarlijke sporten moeten verboden worden 

Eva (10) oneens 

‘Het is goed dat er al beter op gelet wordt dan vroeger. Als er nu nog strengere regels bijkomen kunnen de sporten gewoon blijven. Ik zit zelf op volleybal en daar krijgt ook wel eens iemand een bal tegen zijn hoofd. Dat gaat daarna altijd wel goed.’ 

Joas (9) oneens 

‘De sporten hoeven niet verboden te worden, want veel mensen verdienen er geld mee. Maar er moet wel wat veranderen. Er kunnen bijvoorbeeld extra scheidsrechters ingezet worden die goed kunnen opletten dat er niks onveiligs gebeurt.’ 

We zijn erg benieuwd naar je mening dus laat het ons hieronder weten: 

Andere stellingen lezen? Je vindt ze allemaal hier. 

Altijd op de hoogte blijven van nieuwtjes die voor kinderen 

DEEL DIT ARTIKEL Facebook