Beeld: Kidsweek

Stelling: Goed dat ouders zich bemoeien met TikTok!

DEEL DIT ARTIKEL Facebook
Judie Jaspers
Judie
Jaspers

In de stelling vertelt een redactielid van Kidsweek zijn of haar persoonlijke mening over een nieuwsonderwerp. Ben jij het eens of oneens en waarom?

Ik was twaalf toen ik op mijn hockeyclub de sterren van de hemel playbackte op Dancing Queen van Abba. Tenminste, dat vond ik toen. Toen mijn ouders jaren later de opnames aan mijn eerste vriendje wilden laten zien, verstopte ik de videoband héél ver weg op zolder. Zodat ik zeker wist dat die het daglicht nooit meer zou zien. Wat ben ik nu blij dat de twaalfjarige Judie geen TikTok-account had. Stel je voor dat die show voor altijd en iedereen te zien was geweest. Ik had het mezelf nooit vergeven.  

Wildvreemden 

En ook mijn ouders niet. Die hadden me ook wel wat beter in bescherming mogen nemen. TikTok heeft iets bedacht waardoor ouders dat makkelijk kunnen doen. Niet alleen tegen jezelf, maar ook tegen anderen. Bijvoorbeeld wildvreemden die jouw dansfilmpjes kunnen bekijken. Met het risico dat jij verzoekjes of berichten krijgt van mensen, die het misschien niet zo goed met je voor hebben. Jouw ouders konden jouw TikTok-account al koppelen aan hun telefoon. En zo bepalen welke inhoud jij wel of niet kunt zien, of met wie je mag chatten. Sinds kort kunnen ze ook instellen wie jouw video’s mag zien (en wie niet). Ik vind dat goed. Zeker omdat er veel jonge kinderen op TikTok zitten, ondanks de officiële leeftijdseis van dertien jaar. Natuurlijk heb je als kind geen zin in bemoeierige ouders. Toch moeten zij jou beschermen tegen die nare kanten van social media. Zodat jij zorgeloos met de leuke bezig kunt zijn.  

Stelling: Goed dat ouders zich bemoeien met TikTok! 

Jill (12): Eens 

‘Ik heb zelf een privé-account en alleen mensen die ik ken mogen mij volgen. Dat heb ik overlegd met mijn ouders. Ik vind dat goed, omdat ouders soms beter weten of iets goed is voor jou of niet.’ 

Tobias (9): Oneens 

‘Kinderen mogen ook zelf bepalen wat ze doen op internet. Ik vind het vervelend als ouders zich daarmee gaan bemoeien. Dan controleren ze de hele tijd wat je aan het doen bent.’ 

 

Anderen lazen ook: TikTok veilig gebruiken doe je zo

Altijd op de hoogte blijven van nieuwtjes die voor kinderen interessant zijn? Volg ons via Facebook, Instagram of WhatsApp of neem een proefabonnement op de krant!

DEEL DIT ARTIKEL Facebook

Reacties

ik vind het onzin dat tiktok nu ook door ouders bebaalt worden ik laat mezelf dan niet zien dat is ook een optie

Eens want iedereen moet heel goed beveiligd zijn op social media!

Eens ! Het is goed dat ouders mee kijken met hun kinderen dat maakt het gebruik van tik tok een stuk veiliger !

Wat vind jij? Laat je reactie achter

Hallo!

Let op:

Je reactie wordt door de redactie eerst gelezen. Reacties met onbehoorlijke taal of waarin e-mailadressen, telefoonnummers en adressen staan worden verwijderd.

Comment

  • Toegelaten HTML-tags: <a> <em> <strong> <cite> <blockquote> <code> <ul> <ol> <li> <dl> <dt> <dd>
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
  • E-mail- en internetadressen worden automatisch aanklikbaar.
  • Textual smiley will be replaced with graphical ones.

Plain text

  • Geen HTML toegestaan.
  • E-mail- en internetadressen worden automatisch aanklikbaar.
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.

Plaats een scoop

vraagtzichaf blij duimomlaag juichen duimomhoog rentweg oeps