stelling over boerkini's

Stelling: Govrien over boerkini's

DEEL DIT ARTIKEL Facebook

In de stelling vertelt een redactielid van Kidsweek zijn of haar persoonlijke mening over een nieuwsonderwerp. Ben jij het eens of oneens en waarom?

In Frankrijk is veel gedoe om de boerkini: een badpak dat je hele lichaam bedekt. Het bestaat uit een legging, een soort jurk met lange mouwen én een hoofddoek. Hartstikke handig voor sommige moslima’s die zich volgens de strenge regels van hun geloof willen bedekken. Op die manier kunnen ze tóch het water in.

Boete
Daar denkt de Franse politie anders over. In bijvoorbeeld Nice is het kledingstuk verboden. Daar vinden ze het niet kunnen dat je je godsdienst zo laat zien in het openbaar. Na de terroristische aanslagen in Frankrijk ligt dat extra gevoelig. Vrouwen die tóch in boerkini op het strand verschenen, kregen een boete. Eén vrouw moest zelfs haar boerkini uittrekken van de politie.

Meer spanningen
Veel mensen vinden dat belachelijk. Ook de hoogste rechter van Frankrijk vindt dat je het kledingstuk niet mag verbieden. Daar krijg je alleen maar méér spanningen van, denkt de rechter. Daar ben ik het helemaal mee eens! Je gaat een vrouw die vanwege haar geloof geen bikini aan wil, toch niet vragen haar boerkini uit te trekken?

Stelling: Iedereen mag dragen wat-ie wil, ook op het strand!

meedenklezerThymen (10): Eens
‘Zelf heb ik nog nooit een boerkini gezien, maar ik kan me er wel wat bij voorstellen. Ik vind het wel oké dat vrouwen erin zwemmen. Het maakt me niet zoveel uit. Iedereen mag dragen wat-ie wil op het strand. Dat ze daar boetes voor uitdelen vind ik niet kunnen.’

Venne (10): Eensmeedenklezer Kidsweek
‘Ik had het op het nieuws gezien en ik vind het gek dat iemand iets moet uittrekken van de politie. Het lijkt me juist wel handig zo’n boerkini. Zo kunnen moslima’s ook lekker zwemmen.’

 

DEEL DIT ARTIKEL Facebook

Reacties

Kidsweek is top

Waar is de ONEENS-reactie? Een boerkini is een schoffering van de vrijheden van het westen.

Helemaal mee eens.
Waarom lees ik niets over aanpassen aan onze cultuur en gebruiken?
Niet aanpassen lokt reacties uit en verhoogt juist de spanningen.

Wat vind jij? Laat je reactie achter

Hallo!

Let op:

Je reactie wordt door de redactie eerst gelezen. Reacties met onbehoorlijke taal of waarin e-mailadressen, telefoonnummers en adressen staan worden verwijderd.