Stelling

Stelling: Govrien over pistoolplaatjes

DEEL DIT ARTIKEL Facebook
Govrien Oldenburger
Govrien
Oldenburger

In de stelling vertelt een redactielid van Kidsweek zijn persoonlijke mening over een nieuwsonderwerp. Ben jij het eens of oneens en waarom?

Geen pistool meer, maar een felgroen waterpistooltje. Apple wil de pistool-emoji veranderen bij de nieuwe software-update. Dat besloot het bedrijf na de discussie over een wapenverbod in de Verenigde Staten. Apple vindt blijkbaar dat wapens verboden moeten worden.

Dat laatste ben ik met Apple eens, maar toch vind ik dat het pistool-icoontje moet blijven. Want zou dit nou echt helpen in de strijd tegen wapens? 

Western
Ik ga ’m in ieder geval erg missen als-ie echt verdwijnt. Bijvoorbeeld als ik een western kijk en dat wil delen met mijn vrienden. Daar heb ik toch een paard en een pistool voor nodig? Bovendien: de bom, het mes, het zwaard en de injectienaald met bloed zijn er toch ook nog? En gelukkig maar! Want ook die mogen nooit verdwijnen, vind ik.

Hoe moet je anders laten weten dat je hoofd explodeert? Of dat je brood aan het snijden bent? Of dat je naar schermles gaat? Of bloed moet laten prikken? Straks moet ik weer uittypen wat ik aan het doen ben, ik moet er niet aan denken!  

Stelling: De pistool-emoji moet blijven! 

BoazBoaz (9): oneens
‘Eigenlijk gebruik ik nooit emoji’s. Het pistoolicoontje ken ik niet, maar ik vind het vreemd dat het bestaat. Ik ben niet zo van het gewelddadige. Ik zou niet weten wanneer je het gebruikt. Een waterpistooltje klinkt beter!’  

Julie


Julie (9): oneens
‘Emoji’s vind ik wel handig. Zelf gebruik ik vooral hartjes. Het pistool ken ik niet maar vind ik wel gewelddadig. Goed dat ze het vervangen voor een waterpistool. Die zou ik wél gebruiken. Bijvoorbeeld als het heet is en ik mijn vriendinnen app of ze komen spelen.’ 

Altijd op de hoogte blijven van nieuws dat voor kinderen interessant is? Volg ons via Facebook of WhatsApp of neem een proefabonnement op de papieren Kidsweek!

DEEL DIT ARTIKEL Facebook

Wat vind jij? Laat je reactie achter

Hallo!

Let op:

Je reactie wordt door de redactie eerst gelezen. Reacties met onbehoorlijke taal of waarin e-mailadressen, telefoonnummers en adressen staan worden verwijderd.

Comment

  • Toegelaten HTML-tags: <a> <em> <strong> <cite> <blockquote> <code> <ul> <ol> <li> <dl> <dt> <dd>
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
  • E-mail- en internetadressen worden automatisch aanklikbaar.
  • Textual smiley will be replaced with graphical ones.

Plain text

  • Geen HTML toegestaan.
  • E-mail- en internetadressen worden automatisch aanklikbaar.
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.

Plaats een scoop

vraagtzichaf blij duimomlaag juichen duimomhoog rentweg oeps