Stelling

Stelling: Govrien over ramadan

DEEL DIT ARTIKEL Facebook
Govrien Oldenburger
Govrien
Oldenburger

In de stelling vertelt een redactielid van Kidsweek zijn of haar persoonlijke mening over een nieuwsonderwerp. Ben jij het eens of oneens en waarom?

Niet eten tussen zonsopgang en zonsondergang. En dat een maand lang. Voor veel moslims is deze maand de ramadan begonnen. Door te vasten laten ze zien dat ze sterk zijn en hun geloof serieus nemen. Ook staan ze stil bij arme mensen die geen eten hebben. Maar het is ook een gezellige maand. ’s Avonds als de zon onder is, komen families bij elkaar om samen te eten. Dan worden er extra lekkere, grote maaltijden op tafel gezet. Hoewel kinderen nog niet mee hoeven te doen aan de ramadan, doen sommigen dat toch een dagje, om te oefenen. Aan het eind van de maand is het Suikerfeest en mag er weer gegeten worden! 

Broodje appelstroop
Mij lijkt het hartstikke moeilijk om een dag niet te eten. Elke dag om precies vier uur loop ik naar de keuken om een broodje appelstroop te smeren. Doe ik dat niet, dan heb ik om vijf uur een rammelende maag en wiebelbenen. Toch vind ik het een mooi idee om een dag stil te staan bij mensen die het minder goed hebben dan wij. En om veel samen te zijn met je familie en vrienden. Én om (een beetje) te begrijpen hoe moslims zich deze maand voelen. Daarom denk ik dat het goed zou zijn voor iedereen om een dagje mee te doen met de ramadan! 

Stelling: Het zou voor iedereen goed zijn om een dag mee te doen met de ramadan!

Gwen en ImanNaam: Gwen
Leeftijd: 11 jaar
Eens
‘Mijn vriendin Iman doet dit weekend mee aan de ramadan. Zij is geloof ik de enige uit onze klas. Ik vind het wel knap. Zelf krijg ik al na een uur honger. Ik heb wel eens gedacht dat ik het zou moeten proberen. En als het echt moet, zou ik het wel doen hoor. Dan moet er alleen geen eten in mijn zicht liggen.’


Naam: Iman 
Leeftijd: 11 jaar
Eens 
‘Dit weekend doe ik twee dagen mee met mijn familie. Vorig jaar heb ik dat ook een paar dagen gedaan. Soms had ik wel honger, maar je moet gewoon niet te veel aan eten denken. Ik doe het om te weten hoe het is om arm te zijn. Op zich vind ik het wel goed als iedereen dit een dagje zou doen, maar ik vind wel dat je het zelf mag weten.’

Wat vind jij? Geef hier je mening. 

 

Altijd op de hoogte blijven van nieuws dat voor kinderen interessant is? Volg ons via Facebook of WhatsApp of neem een proefabonnement op de Kidsweek-krant!

DEEL DIT ARTIKEL Facebook

Reacties

Mijn vader is moslim maar we doen geen ramadan.Mijn vriend moet het elke zaterdag doen en ik vind het niets.
Hoezo moet het.Ik vind al raar dat moslims dat doen.hoezo andere dan wel

Wat vind jij? Laat je reactie achter

Hallo!

Let op:

Je reactie wordt door de redactie eerst gelezen. Reacties met onbehoorlijke taal of waarin e-mailadressen, telefoonnummers en adressen staan worden verwijderd.