Eigen beeld

Stelling: honderd miljoen voor een voetballer is te veel

DEEL DIT ARTIKEL Facebook
Nathalie Strijker
Nathalie
Strijker

In de stelling vertelt een redactielid van Kidsweek zijn of haar persoonlijke mening over een nieuwsonderwerp. Ben jij het eens of oneens?

Voetbalclub Ajax moet het komend seizoen waarschijnlijk zonder sterspeler Antony doen. Manchester United wil hem namelijk kopen. De Engelse club krijgt de Braziliaanse verdediger bepaald niet voor niks, ze gaan maar liefst honderd miljoen euro voor hem betalen. Dat is een Nederlands record. Nog nooit werd een speler uit de Eredivisie voor zoveel geld verkocht.

Knappe trucjes

Dat Antony hartstikke goed is, is duidelijk. Maar zelfs voor een voetballer die zulke knappe trucjes kan, vind ik honderd miljoen euro wel heel veel geld. Uiteindelijk doet hij ook maar gewoon zijn werk. Net zoals de meeste andere mensen. Ik snap best dat veel mensen genieten van de kunsten van een goede voetballer, maar daarmee is hij wat mij betreft niet ineens zo belachelijk veel geld waard.

Oneerlijk

Eigenlijk is het heel oneerlijk dat veel mensen met een ander groot talent nooit voor zoveel geld van werkgever wisselen. Want heb jij weleens gehoord van een steengoede loodgieter die voor een paar miljoen naar een nieuwe baas gaat? Of een superlieve ziekenverzorger die voor miljoenen verkocht wordt aan een buitenlands ziekenhuis?

Stelling: Honderd miljoen voor een voetballer is te veel

Anouska (12) eens

‘Ik snap best dat een goede voetballer veel verdient, maar uiteindelijk heeft hij ook maar gewoon geluk gehad dat hij met dit talent is geboren. Mensen die ergens anders goed in zijn, zijn niet minder waard.’

Duco (11) oneens

‘Van het geld dat Ajax nu krijgt, kunnen ze jonge spelers opleiden. Die krijgen zo ook een kans. Het is misschien oneerlijk om zoveel geld te krijgen als er op andere plekken veel armoede is, maar daar kan Ajax niets aan doen.’

Stelling

 

Anderen lazen ook: Stelling: ook een premier mag wild feesten

Altijd op de hoogte blijven van nieuwtjes die voor kinderen interessant zijn? Volg ons via FacebookInstagram, de wekelijkse nieuwsbrief of neem een proefabonnement op de krant!

DEEL DIT ARTIKEL Facebook