Stelling Govrien

Stelling: iedere school moet schooluniformen invoeren

DEEL DIT ARTIKEL Facebook
Govrien Oldenburger
Govrien
Oldenburger

In de stelling vertelt een redactielid van Kidsweek zijn of haar persoonlijke mening over een nieuwsonderwerp. Ben jij het eens of oneens en waarom?

Elke ochtend sta ik zuchtend op. Niet alleen omdat ik geen ochtendmens ben, maar ook omdat ik moet bedenken wat ik aan moet. Alwéér. Ik doe daar erg lang over. En alsnog maak ik vaak de verkeerde keuze. Lijkt het zonnig, dan trek ik bijvoorbeeld een T-shirt aan. Om vervolgens de hele dag te verkleumen. Of ik draag juist lange mouwen en zweet de rest van de dag peentjes. Het lijkt me heerlijk als iemand ánders mijn kleding zou bepalen.

Schooluniform

De rector van een middelbare school in Utrecht wil schooluniformen invoeren. Volgens hem geeft het leerlingen een groepsgevoel. En maakt het iedereen gelijk, rijk of arm. Ook dat vind ik goede redenen. Toch zien veel ouders en scholieren het plan niet zitten. ‘Ik draag wat ik draag, omdat ik ben wie ik ben’, zei een leerling tegen het Algemeen Dagblad. Nou snap ik dat je door kleding wilt laten zien wie je bent. Maar zou het niet nóg fijner zijn om daar in elk geval op school niet mee bezig te zijn? Des te meer ruimte in je hoofd voor rekenen en taal!

Stelling: Iedere school moet schooluniformen invoeren!

Elin (9): oneens

‘Ik vind dat iedereen mag dragen wat-ie wil. Iemand anders mag niet beslissen wat jij draagt op school. Wat als je zo’n uniform niet comfortabel vindt, of als het niet bij je past?’

Amira (10) eens

‘Ik ken een meisje dat wordt gepest om haar kleding. Dus ik vind het wel een goed idee. Maar alleen als je ze zelf mag aanpassen. En als er wat te kiezen is. Als je je als meisje bijvoorbeeld een jongen voelt, is het niet fijn als je een rok aan moet.’

Anderen lazen ook: Stelling: geen calorieën op menukaarten!

Altijd op de hoogte blijven van nieuwtjes die voor kinderen interessant zijn? Volg ons via FacebookInstagram, de wekelijkse nieuwsbrief of neem een proefabonnement op de krant!

DEEL DIT ARTIKEL Facebook