Foto: Kidsweek

Stelling: Iedereen moet een doe-het-zelf-huttenbouw-box krijgen

DEEL DIT ARTIKEL Facebook
Judie Jaspers
Judie
Jaspers

In de stelling vertelt een redactielid van Kidsweek zijn of haar persoonlijke mening over een nieuwsonderwerp. Ben jij het eens of oneens en waarom?

Rondhangen op het schoolplein, belletje lellen, maar ook véél binnen lummelen. Dat deed ik na schooltijd, als ik met vriendinnen speelde. Maar waarschijnlijk was ik nog altijd vaker buiten dan veel van jullie nu. Al jaren neemt het aantal uren dat kinderen buiten zijn af, blijkt uit onderzoek. Eén op de vier haalt het niet om zijn neus een uurtje per dag buiten te steken. Zo'n 15% speelt helemaal nooit buiten. 

Stijve harken 

Het effect daarvan merkte een Arnhemse gymleraar. Het viel hem op dat zijn leerlingen zich als stijve harken door zijn les bewegen. Niet best, vond hij, en daarom bedacht hij iets: een doe-het-zelf-box waarmee kinderen hun eigen hut kunnen bouwen. Daarin zit onder meer: een touw, zakmes, zaag en takkenschaar. En informatie over hoe je de hut in elkaar zet én hoe je met de natuur omgaat. Een supergoed idee, vind ik. Voor wie niet goed weet wat-ie buiten allemaal kan doen, lijkt zo’n steuntje in de rug mij heel handig. Eigenlijk vind ik dat iedereen er één zou moeten krijgen.  

Stelling: Iedereen moet een doe-het-zelf-huttenbouw-box krijgen 

Siem (12): Eens 

‘Ik zou zo’n box wel gebruiken. Het zou alleen wel jammer zijn als iedereen dan precies dezelfde hut bouwt. Dus ik vind dat in elke box andere materialen moeten komen. En de handleiding moet kort zijn zodat kinderen zelf iets bedenken.’ 

Isa (11): Eens 

‘Als er kinderen zijn die geen ideeën kunnen verzinnen om buiten te spelen, kan dit helpen. Het is leuk als veel kinderen dit gaan doen, want dan kan je een dorpje bouwen en het helemaal zelf aankleden.’ 

Andere stellingen lezen? Je vindt ze allemaal hier. 

Altijd op de hoogte blijven van nieuwtjes die voor kinderen interessant zijn? Volg ons via Facebook, Instagram of WhatsApp of neem een proefabonnement op de krant!

DEEL DIT ARTIKEL Facebook