Kidsweek

Stelling: IJsvrij?! Jullie hebben wel genoeg vrij gehad!

DEEL DIT ARTIKEL Facebook
Scoop is blij
Malou
van Zwieten

In de stelling vertelt een redactielid van Kidsweek zijn of haar persoonlijke mening over een nieuwsonderwerp. Ben jij het eens of oneens en waarom?

Eindelijk: basisscholen zouden maandag weer opengaan, na weken en weken thuisonderwijs. Maar toen… begon het te sneeuwen. ‘Weet je wat? Blijf maar lekker thuis. Jullie krijgen ijsvrij!’ besloten een aantal scholen. Ze wilden juffen en meesters die ver weg wonen niet de weg op sturen in de sneeuw. Online les werd er ook niet altijd gegeven. Dus daar zaten de leerlingen weer, op hun kamer. Hun zoveelste tekening te maken of filmpje te kijken. Best wel sneu. Normaalgesproken mogen scholen pas ijsvrij geven als het gebouw helemaal ingesneeuwd is of de verwarming kapot. Ik vind dat de overheid daar nu ook best wat strenger in had mogen zijn.

Achterstand

In de vorige jaren had ik jullie van harte een dagje ijsvrij gegund, hoor. Maar nu zijn de scholen al zó lang dicht. Jullie hebben wekenlang zo ongeveer niks anders gedaan dan (tussen het thuiswerk door) spelen, tekenen en filmpjes kijken. De scholen hadden er alles aan moeten doen om gewoon open te gaan. Juffen en meesters hadden desnoods met een slee opgehaald moeten worden, net als vroeger. Want het wordt toch echt hoog tijd dat jullie weer eens lekker in de klas aan de slag kunnen met rekenen, spelling en muziek. En dan in de pauze natuurlijk een enorm sneeuwballengevecht. Met álle klasgenoten.

Stelling: IJsvrij?! Jullie hebben wel genoeg vrij gehad!

Alina (11): Eens

‘Ik snap dat scholen ijsvrij geven voor de docenten die verder weg wonen. Maar door corona hebben al best veel kinderen een achterstand. Ze hadden in elk geval online les moeten krijgen.’

Amanda (11):

Oneens ‘Zo erg was de sneeuwstorm nou ook weer niet. Maar mijn school had een goede reden, want de verwarming was stuk. En veel kinderen moeten van ver komen, dus ik snap wel dat veel scholen dicht gingen.’ 

We zijn erg benieuwd naar je mening dus laat het ons hieronder weten: 

 

Andere stellingen lezen? Je vindt ze allemaal hier.

Altijd op de hoogte blijven van nieuwtjes die voor kinderen interessant zijn? Volg ons via Facebook, Instagram of WhatsApp of neem een proefabonnement op de krant!

DEEL DIT ARTIKEL Facebook

Wat vind jij? Laat je reactie achter

Hallo!

Let op:

Je reactie wordt door de redactie eerst gelezen. Reacties met onbehoorlijke taal of waarin e-mailadressen, telefoonnummers en adressen staan worden verwijderd.

Comment

  • Toegelaten HTML-tags: <a> <em> <strong> <cite> <blockquote> <code> <ul> <ol> <li> <dl> <dt> <dd>
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
  • E-mail- en internetadressen worden automatisch aanklikbaar.
  • Textual smiley will be replaced with graphical ones.

Plain text

  • Geen HTML toegestaan.
  • E-mail- en internetadressen worden automatisch aanklikbaar.
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.

Plaats een scoop

vraagtzichaf blij duimomlaag juichen duimomhoog rentweg oeps