Wil je een huisdier? Eerst een diploma!

Stelling: Janine over dierenmishandeling

DEEL DIT ARTIKEL Facebook
Janine de Wit
Janine
de Wit

In de stelling vertelt een redactielid van Kidsweek zijn of haar persoonlijke mening over een nieuwsonderwerp. Ben jij het eens of oneens en waarom?

Hoe vaak laat je een hond uit per dag? Waarmee maak je een kattenbak schoon en wat eet een cavia het liefst? Eigenlijk zou iedereen die van plan is om een huisdier te nemen eerst een examen moeten doen. Geslaagd? Pas dan mag je zo’n lief schepsel in huis nemen.

Wetenschappers hebben bekeken wat de overeenkomsten zijn tussen dierenbeulen. Zijn het allemaal mannen? Hebben ze een lage opleiding? Of juist een hoge? En wat blijkt: mensen die dieren pijn doen, of slecht voor ze zorgen, zijn van alle leeftijden en met allerlei achtergronden en opleidingen.

De slechte baasjes zijn dus erg moeilijk te herkennen. Daarom vind ik dat iedereen gecontroleerd moet worden. Stel je eens voor: jij wilt een nieuwe cavia kopen. Hoe weten verkopers dan dat jij er goed voor gaat zorgen? Precies, door je caviadiploma te laten zien. En zo moet dat ook gaan bij de koop van honden, katten, paarden, konijnen, hamsters, parkieten, vissen en alle andere dieren. Geen diploma? Dan ook geen huisdier. Zo vinden we de boosdoeners misschien wat sneller.

Stelling: ‘Wil je een huisdier? Eerst een diploma!’

Julius (11): Eens

Julius

‘Ik vind het heel erg dat dieren worden mishandeld. Ik denk dat zo’n examen echt helpt. Als iemand zakt voor een examen wordt een dier misschien wel gered. Maar als je een examen hebt gehaald als je jong bent en je hebt daarna tien jaar geen dier gehad moet je het wel weer opnieuw doen. O ja, voor dieren als insecten vind ik het niet zo nodig.’


Alec (11): Oneens

Alec

‘Dieren moeten niet mishandeld worden maar ik weet niet of een examen helpt. Eigenlijk moet je gewoon zelf beseffen dat je goed voor een dier moet zorgen. En het kan ook misgaan bij mensen die wel een diploma hebben gehaald. Ik heb bijvoorbeeld zelf een konijn. Toen ik hem net had wilde ik hem de hele tijd eten geven, maar nu moet mijn moeder dat vaak doen omdat ik het vergeet.’ 

 

 

 

Ben jij het eens of oneens met deze stelling? Geef hier je mening!

Altijd op de hoogte blijven van nieuws dat voor kinderen interessant is? Volg ons via Facebook of WhatsApp of neem een proefabonnement op de krant Kidsweek!

DEEL DIT ARTIKEL Facebook

Reacties

Ik ben het ONEENS met deze stelling, en dus aan de kant van Alec!!! Trouwens, er zit ook een Alec (maar die ziet er wel anders uit...) in onze KLASSSS!!!!!!! Juichen Juichen Juichen Juichen Juichen Juichen Juichen

Wat vind jij? Laat je reactie achter

Hallo!

Let op:

Je reactie wordt door de redactie eerst gelezen. Reacties met onbehoorlijke taal of waarin e-mailadressen, telefoonnummers en adressen staan worden verwijderd.