Stelling: Je huis gek verbouwen moet verboden worden

In de stelling vertelt een redactielid van Kidsweek zijn of haar persoonlijke mening over een nieuwsonderwerp. Ben jij het eens of oneens en waarom?

Foto: Kidsweek

Over een paar weken ga ik verhuizen naar een straat vol witte huizen met rode dakpannen en luiken voor de ramen. Prachtig! Ik moet er dan ook niet aan denken dat een van mijn buren besluit om zijn woning een andere kleur te geven. Stel je voor: staat er ineens een gifgroen of felroze huis tussen. Dat lijkt me vreselijk. Daarom heb ik ook zo’n medelijden met de buren van Florence Fang. Haar huis in San Francisco staat namelijk helemaal in het teken van de ooit populaire tekenfilmserie De Flintstones en lijkt precies op dat van de familie uit de steentijd. Het werd al in 1976 gebouwd, maar Fang zette hoofdpersonen Fred, Wilma, Barney en Betty levensgroot in de tuin. Om het af te maken kocht ze metalen dino’s van vijftien meter hoog, een astronaut, cactussen, een nep-giraffe, siervarkens en een ruimteschip. Alles komt in de serie voor. 

Foeilelijk 

De gemeente vond haar Flintstone-verzameling ‘foeilelijk’ en begon een rechtszaak. Fangs buren hoopten dat ze die zou winnen, maar helaas: de rechter besloot dat de beelden mogen blijven. De buren balen en dat snap ik. Het zou verboden moeten worden om je huis zo anders te maken dan de rest. Het is best grappig om een keer langs zo’n gek huis te rijden, maar ik moet er niet aan denken om elke dag in de ogen van Fred Flintstone te kijken!   

Stelling: Je huis gek verbouwen moet verboden worden 

Lucy (11): Eens

‘Het is prima als je iets geks met je huis doet, als het maar niet té gek wordt. Een beeld van vijftien meter hoog vind ik te ver gaan. Dat moet dus niet zomaar kunnen. De grote beelden moet ze verwijderen. Later ga ik zelf niet veel met mijn huis doen, gewoon lekker normaal!’ 

Duco (9): Oneens 

‘Iedereen moet kunnen doen wat hij of zij leuk vindt. Ik kan me alleen zelf niet voorstellen dat je zoiets doet. Rond kerst is er bij ons in de straat altijd iemand die z’n huis vol lichtjes hangt. Dat vind ik wel leuk en helemaal niet storend. Maar misschien wel als het er altijd zou hangen…’ 

[embed:render:full:node:61870]