stelling henrike

Stelling: Je moet jouw eetgewoonten niet opleggen aan anderen

DEEL DIT ARTIKEL Facebook
henrike portret
Henrike
van Gelder

In de stelling vertelt een redactielid van Kidsweek zijn of haar persoonlijke mening over een nieuwsonderwerp. Ben jij het eens of oneens met hoofdredacteur Henrike?

Je kan er moeilijk omheen: de Amerikaanse zangeres Billie Eilish is aan het toeren door Europa. Vorige week trad ze twee keer op in Amsterdam en daaromheen geeft ze wel tien (!) shows in de O2 Arena in Londen. Overheated is niet alleen een concert, maar een heel evenement dat in het teken staat van het klimaat. Met speeches en optredens van milieuactivisten, muzikanten en ontwerpers, over de klimaatcrisis en wat hun werk bijdraagt aan het oplossen ervan. 

Niets dierlijks

En geheel in stijl met dit thema, heeft Eilish (zelf veganist) geëist dat in het hele stadion geen dierlijke producten worden verkocht. Niet alleen alle snacks moeten vegan zijn, maar ook de drankjes. Er zijn geen producten te krijgen waar melk in zit en als je écht niets wilt eten of drinken wat van dieren afkomstig is, betekent dat ook geen honing in je thee.

Opdringen

Nu eet ik zelf voor een concert graag een hamburger met cola. Dat vlees kan ik best missen, maar vegan cola? Dat gaat me toch wat te ver. Dat er naast het gewone assortiment ook vegan keuzes zijn, is heel goed. Maar ik vind niet dat je je eigen eetgewoonten en keuzes moet opdringen aan anderen. En dus ook niet aan je fans.

Stelling: Je moet jouw eetgewoonten niet opleggen aan anderen

Evi (12): Oneens

‘Billie Eilish organiseert dit concert, dus zij mag er zelf een eigen draai aan geven. Bij het thema klimaat hoort nu eenmaal veganistisch eten. En je weet het van tevoren. Als je het er niet mee eens bent, moet je naar een ander concert gaan.’

Kirsten (9): Oneens

‘Ik vind het juist goed van Billie dat ze zo aandacht vraagt voor het klimaat. Ze is beroemd en mensen vinden haar belangrijk dus luisteren ze naar haar. En trouwens, van hamburgers word je dik.’

Anderen lazen ook: Stelling: eet lekker zoals je zelf wilt

Altijd op de hoogte blijven van nieuwtjes die voor kinderen interessant zijn? Volg ons via FacebookInstagram, de wekelijkse nieuwsbrief of neem een proefabonnement op de krant!

DEEL DIT ARTIKEL Facebook