Foto: Kidsweek
Stelling

Stelling: Je verdient pas een medaille als je vier dagen achter elkaar wandelt

DEEL DIT ARTIKEL Facebook
Janine de Wit
Janine
de Wit

In de stelling vertelt een redactielid van Kidsweek zijn of haar persoonlijke mening over een nieuwsonderwerp. Ben jij het eens of oneens en waarom?

Op de eerste dag van de Avond4daagse stond ik altijd te popelen om te gaan: ik had mijn schoenen al uren van tevoren aan en mijn tas zorgvuldig gevuld met snacks. De laatste avond was ik vaak wat minder enthousiast: een potje met vet kwam m’n neus uit, ik had het koud of juist warm en ik had blaren op mijn hielen. Toch maakte ik de vierdaagse altijd af, want die medaille moest ik hebben. En ik wist: zo’n trofee krijg je niet voor niets, daar moet je hard voor werken.  

Veel te makkelijk 

En dat is precies de reden dat ik het niet eens ben met de regels voor de tocht van dit jaar. Door corona kan het wandelfeest voor de tweede keer niet doorgaan zoals we ’m kennen en daarom bedacht de organisatie de Avond4daagse Home Edition. In een app kies je een afstand en krijg je een paar routes voorgeschoteld vanaf je eigen huis. Je wandelingen worden bijgehouden en moeten gelopen worden binnen twee weken. Dat is genoeg voor een medaille in je brievenbus. Ik vind dat veel te makkelijk. Ik vind dat je pas een medaille verdient als je vier dagen achter elkaar hebt gelopen. Weer of geen weer en blaar of geen blaar. Dan is het pas een echte uitdaging. 

Stelling: Je verdient pas een medaille als je vier dagen achter elkaar wandelt 

Isaiah (9) Eens:

‘De app is handig, maar ik vind dat je wel vier dagen achter elkaar moet lopen. Het voelt dan ook beter voor jezelf want dan heb je de medaille echt verdiend. Ik heb dit jaar geen tijd om mee te doen, maar volgend jaar wil ik dat wel graag.’ 

Jill (12) Eens:

‘Een Avond4daagse bestaat uit vier dagen achter elkaar een bepaald aantal kilometers lopen en daarvoor krijg je dan een medaille. Dat zou nu ook zo moeten zijn. Het is misschien wat zwaarder omdat je de gezelligheid mist, maar als je samen met iemand loopt valt dat nog best mee.’ 

Andere stellingen lezen? Je vindt ze allemaal hier. 

Altijd op de hoogte blijven van nieuwtjes die voor kinderen interessant zijn? Volg ons via Facebook, Instagram of WhatsApp of neem een proefabonnement op de krant!

DEEL DIT ARTIKEL Facebook