Stellingbeeld

Stelling: Jelger over feest voor wetenschappers

DEEL DIT ARTIKEL Facebook
Jelger Woudstra
Jelger
Woudstra

In de stelling vertelt een redactielid van Kidsweek zijn of haar persoonlijke mening over een nieuwsonderwerp. Ben jij het eens of oneens en waarom?

Als je hoofdpijn hebt, neem je een paracetamolletje. Wég hoofdpijn! Maar weet je wie de slimmerik is die dat pilletje ooit heeft uitgevonden? En ken jij de knappe koppen die ervoor zorgen dat je op jouw telefoon duizenden filmpjes kunt kijken? Weet jij hoe de mensen heten die schimmels onderzoeken? Of die ervoor hebben gezorgd dat er met een beetje DNA steeds vaker misdaden opgelost kunnen worden? Ik ook niet! Best slecht eigenlijk.

Mars

Hun uitvindingen gebruik ik elke dag, maar ik heb geen idee wie ik daarvoor moet bedanken. Daarom wordt vrijdag de Science March gehouden. Dat is een mars waarin iedereen die mee loopt laat zien dat hij wetenschap belangrijk vindt. Zo moet er meer aandacht komen voor onderzoek.

Het idee voor de mars komt uit de Verenigde Staten. Daar marcheren vrijdag in 288 steden wetenschappers door de straten. Ook in Amsterdam zal de Wetenschapsmars plaatsvinden.

Feestdag

Zo’n mars is goed idee, maar het mag van mij nóg groter. Wetenschappers en uitvinders mogen best vaker in het zonnetje worden gezet. Bijvoorbeeld met een eigen feestdag, zoals Koningsdag. Zo kunnen we meer leren over de mensen die belangrijke medicijnen ontdekken en computers nóg slimmer maken. Dan kunnen we ze eindelijk eens écht bedanken.

MeedenklezerAddison (11): Eens

‘Van mij mogen we wel elk jaar een feestdag voor wetenschappers houden. Ze onderzoeken heel veel. Als zij er niet zijn, weten we heel weinig over bijvoorbeeld dieren en mensen. Op zo’n dag kunnen wetenschappers laten zien wat ze allemaal hebben onderzocht. En ze kunnen proefjes doen met mensen!’

MeedenklezerRobin (11): Eens

‘Al die knappe koppen zijn best handig. Ik ben zelf veel bezig met de opwarming van de aarde en daar kunnen wetenschappers nog veel over uitleggen. En dat iedereen zijn eigen dag heeft, is best handig. Moederdag, Vaderdag, Koningsdag, Wetenschapsdag!’

Altijd op de hoogte blijven van nieuws dat voor kinderen interessant is? Volg ons via Facebook of WhatsApp of neem een proefabonnement op de krant Kidsweek!

DEEL DIT ARTIKEL Facebook