Stelling online pesten

Stelling: Kinderen die online pesten moeten een hoge boete krijgen

DEEL DIT ARTIKEL Facebook
maartje 2015nieuw.jpg
Maartje
Dammers

In de stelling vertelt een redactielid van Kidsweek zijn of haar persoonlijke mening over een nieuwsonderwerp. Ben jij het eens of oneens en waarom?

Voor de meesten van jullie begon de schoolweek dit jaar weer thuis. In plaats van op het schoolplein ‘gelukkig nieuwjaar!’ roepen, moest jij je klasgenoten online het beste voor 2021 toewensen. Helaas is dat niet het enige wat kinderen elkaar online toewensen. Uit cijfers van de Kindertelefoon van vorig jaar blijkt dat elke keer als de scholen sluiten, het cyberpesten toeneemt. Kinderen worden uitgescholden via Whatsapp, worden uit kletsgroepjes op Teams geweerd of er staan nare berichten onder hun Insta-posts.

Flink dokken

Cyberpesten is vaak nog heftiger dan pesten op het schoolplein omdat meer mensen het zien, de berichten lastig zijn te verwijderen en het vaak anoniem gebeurt. In Australië werken ze nu aan een wet die bedrijven als Facebook en Twitter dwingt de anonieme pesters te ontmaskeren. Ook krijg je daar een torenhoge boete als je je online misdraagt. Van mij mag er in Nederland ook snel zo’n wet komen. En die moet dan ook gaan gelden voor kinderen. Pesters moeten al hun zakgeld inleveren of - als ze dat niet hebben - moeten hun ouders flink dokken. Dat zal ze leren. Want hoe mooi zou het zijn als we dit jaar niet alleen corona, maar ook het pesten de wereld uit kunnen helpen?

Stelling: Kinderen die online pesten moeten een hoge boete krijgen 

Féline (10): Oneens

‘Ik vind een taakstraf beter want kinderen kunnen een hoge boete toch niet zelf betalen. Als je veel van je vrije tijd geniet, werkt een taakstraf net zo goed. Dan is twee weken het park opruimen ook heel vervelend.’

Waldemar (11): Eens 

‘Een boete is goed, maar dan alleen voor kinderen boven de twaalf. Ben je jonger en je wordt betrapt op online pesten dan schrik je denk ik zo dat je het nooit meer doet. Als ouders voor de boete moeten opdraaien, vind ik wel dat zij hun kinderen in ruil daarvoor een goede straf moeten geven.’

Anderen lazen ook: Stelling: In de vakantie moet je elke dag iets goeds doen voor een ander

Altijd op de hoogte blijven van nieuwtjes die voor kinderen interessant zijn? Volg ons via Facebook, Instagram of WhatsApp of neem een proefabonnement op de krant!

DEEL DIT ARTIKEL Facebook

Reacties

oneens want sommige kinderen hebben niet zo veel geld on hoge boetes te betalen

Maar de ouders kunnen het betalen.

maar dan moesten ze het maar niet doen

ik ben het er helemaal mee eens want online pesten hoort niet en een boete is een goede straf

Ik vind van wel want ze moeten realiseren dat online pesten niet goed is of je bent zelf gepest of niet maar ze moeten respect hebben voor andere kinderen!

Ik ben het oneens, omdat je bij cyberpesten geen pijn kan krijgen. En omdat je dan minder uitgescholden kan worden. Je kan iemand niet trappen als je ze uitscheldt.

oneens, ik vind dat het niet een goede oplossing is, want kinderen hebben nooit zo heel veel geld, en een taak straf zouden ze denk ik beter onthouden wat ze hebben gedaan.

oneens ze moeten een taakstraf krijgen Duimomhoog

Ik vind dat ze moeten stoppen met cyberpesten en ik vind dat ze gewoon een hoge boete mogen krijgen.

hallo ik vind de kids krant heel leuk [ik hou van lezen

Kinderen kunnen de gevolgen van hun handelen nog niet overzien. Een boete uit hun zakgeld zien ze als onrechtvaardig en als de ouders betalen heeft dat geen enkel effect. De allerbeste manier om elke vorm van pesten onder kinderen onmiddellijk te stoppen is door de ouders te informeren over het pestgedrag van hun kind. De psychologische ontwikkeling dwingt sommige kinderen tot dit gedrag, dat kan dus ook uw kind zijn. Dus pas op met die schandpaal.

Nee vind ik nou echt niet want als je wordt betrapt dan geef ze als straf in het weekend park schoonmaken. Ik bedoel ten eerste hebben kinderen niet veel geld om het te betalen dan gaan hun ouders dat betalen en dan weet je niet eens zeker of de ouders hun een terechte straf geven. En dan doe nog eens iets goeds voor de natuur

Eens, want online pesten dat zien kinderen niet en ze kunnen het kan ook anders aankomen!

ik find dat we minder, moet vervuilen wand .
Het is niet goed,voor de natuur.En de natuur
is heel mooie en, alen dieren.Die er zijn gaan zo
dood ,en dat vind ik heel zielig.Dus help de natuur, en de dieren.

Wat vind jij? Laat je reactie achter

Hallo!

Let op:

Je reactie wordt door de redactie eerst gelezen. Reacties met onbehoorlijke taal of waarin e-mailadressen, telefoonnummers en adressen staan worden verwijderd.