Charlotte over late tv-programma's

Stelling: Kinderprogramma’s moeten om 21 uur afgelopen zijn

DEEL DIT ARTIKEL Facebook
Charlotte Goldhoorn
Charlotte
Goldhoorn

In de stelling vertelt een redactielid van Kidsweek zijn of haar persoonlijke mening over een nieuwsonderwerp. Ben jij het eens of oneens en waarom?

Werd het Emma, Faela, Marc Floor of Soufiane? De finale van The Voice Kids vrijdagavond was superspannend. En net toen de kijkers dachten dat ze ein-de-lijk zouden horen wie er gewonnen had, bleek dat ze voor de ontknoping moesten wachten tot halverwege de talkshow BEAU. Inmiddels was het al 23 uur. Zat je op het puntje van je stoel, viel je er knikkebollend van de slaap vanaf!

Te laat

The Voice Kids is niet het enige familieprogramma dat zo laat wordt uitgezonden. Ook LEGO Masters begint pas om 20 uur en duurt tot 21.30 uur. Zie dan nog maar eens fris en fruitig uit je bed te komen als je de volgende ochtend een vroege sportwedstrijd hebt.

Chagrijnig

Natuurlijk is het leuk om af en toe een avond langer op te blijven. Maar dat is vooral leuk als het soms gebeurt en daardoor bijzonder is. En als het niet té laat is. Want dan ben je de volgende dag óf chagrijnig omdat je in slaap dommelend het einde hebt gemist, óf omdat je te kort hebt geslapen. Doordeweeks houden tv-makers daar al rekening mee. Maar van mij mogen ze dat óók in het weekend doen. Ik vind dat tv-programma’s voor kinderen altijd om 21 uur afgelopen moeten zijn.

Stelling: Kinderprogramma’s moeten om 21 uur afgelopen zijn

Altynai (8): Oneens

‘Wij hebben The Voice Kids zaterdagavond teruggekeken. Dat is onze dag dat we laat mogen opblijven. Van mij mag een programma wel wat later stoppen, rond 22 uur. Laat opblijven is leuk, en de volgende dag kun je uitslapen. Maar 23 uur vind ik te laat. Dan ben ik de volgende dag niet fit.’

Tomas (8): Eens

‘Er is niet vaak iets waar ik laat voor opblijf. Maar als straks het EK begint… Er zijn héél veel kinderen die graag naar voetbal kijken, maar dan moeten ze eerder stoppen omdat ze naar bed moeten. Dan vind ik niet dat die programma’s zo laat moeten doorgaan. Live kijken is toch leuker dan de dag erna.’

Andere stellingen lezen? Je vindt ze allemaal hier. 

Altijd op de hoogte blijven van nieuwtjes die voor kinderen interessant zijn? Volg ons via Facebook, Instagram of WhatsApp of neem een proefabonnement op de krant!

DEEL DIT ARTIKEL Facebook