Stelling Marlies

Stelling: kleding bepaalt niet of je stoer bent

DEEL DIT ARTIKEL Facebook
Marlies Pilon Journalist
Marlies
Pilon

In de stelling vertelt een redactielid van Kidsweek zijn of haar persoonlijke mening over een nieuwsonderwerp. Ben jij het eens of oneens en waarom?

Ik ben blij dat ik nu leef en niet honderd jaar geleden. In deze tijd mag je lekker zelf kiezen wat je aantrekt. Zo zwier ik de ene dag in een jurk over straat en draag ik een dag later een legerbroek met een petje op m’n hoofd. Ik kleed me zoals ik me voel en ben blij dat ik daarin vrij kan zijn. Heel anders is dat voor Minnie Mouse. Het wereldberoemde Disney-fi guurtje loopt al honderd jaar in hetzelfde rode-witte jurkje. Maar volgende maand krijgt ze een nieuwe outfit! Ter gelegenheid van internationale vrouwendag maakte de bekende Britse ontwerper Stella McCartney een blauw broekpak met bijpassende strik voor haar.

Minder stoer

Op zich is met dat pak niks mis. Disney wil met z’n tijd meegaan en vindt een broekpak stoer en modern. Maar waarom moet Minnie kiezen? Is ze minder stoer in een jurk? Is dat niet juist een heel ouderwetse gedachte? Minnie is stoer, niet om de kleding die ze draagt, maar omdat ze slim, grappig en gewoon heel erg Minnie is.

Stelling: Kleding bepaalt niet of je stoer bent

Anna (12): eens

‘Het is gek als je bepaalde kleding draagt om stoer te zijn. Want je bent toch al stoer van jezelf? Daar heeft Minnie geen broekpak voor nodig. Ik draag zelf het liefst wijde spijkerbroeken en grote truien. Maar ik vind iemand in een jurkje ook stoer.’

Olivier (12): eens

‘Het gaat erom wat je zegt en doet, niet om wat je draagt. Toch kun je niet zeggen dat kleding niet uitmaakt. Laatst liep ik een luie joggingbroek en kwam ik een vriend tegen in een spijkerbroek. Ik voelde me toen toch minder goed. Dus kleding kan wel net het verschil maken.’

Anderen lazen ook: Stelling: namen van steden en landen mogen best vertaald worden.

Altijd op de hoogte blijven van nieuwtjes die voor kinderen interessant zijn? Volg ons via Facebook, Instagram of WhatsApp of neem een proefabonnement op de krant!

DEEL DIT ARTIKEL Facebook