Stelling Sanne

Stelling: Koningen en koninginnen moeten ook met pensioen

DEEL DIT ARTIKEL Facebook
Sanne van Houwelingen
Sanne
van Houwelingen

In de stelling vertelt een redactielid van Kidsweek zijn of haar persoonlijke mening over een nieuwsonderwerp. Ben jij het eens of oneens en waarom?

Als klein meisje leek het me fantastisch om koningin te zijn. Het idee van een prachtig paleis en lekker doen wat je wilt. Heerlijk! Inmiddels weet ik dat leden van het koningshuis best veel verplichtingen hebben en dat het vooral ook hard werken is. De Britse koningin Elizabeth doet dat al heel lang. Ze zit al 69 jaar lang op de troon en is zelf 95 jaar. Stokoud dus! Dat ze al hoogbejaard is, kun je ook steeds beter merken. Ze werd een paar weken geleden kort opgenomen in het ziekenhuis en van haar arts moet ze nu even rust houden. Daarom mag ze alleen lichte taken doen vanuit huis eh… het paleis.

Wisselen

Normale mensen gaan op een gegeven moment met pensioen en stoppen rond hun 67ste met werken. Dat zouden koningen en koninginnen wat mij betreft ook moeten doen! Dat is niet alleen goed voor hun eigen rust en gezondheid, maar het lijkt mij voor een land ook goed. Een jongere koning of koningin weet misschien ook wel beter wat er speelt onder de bevolking. Het is ook nog eens heel makkelijk om te wisselen. Er zijn geen verkiezingen nodig, er staat meteen een troonopvolger klaar! Zoon Charles, inmiddels zelf ook al 72 jaar, staat al jaren te popelen om zijn moeder op te volgen. Tijd om plek te maken voor een nieuwe vorst.

Stelling: Koningen en koninginnen moeten ook met pensioen

Mathilde (11): Eens

‘Ze is veel te oud om nog koningin te zijn. Ze kan beter met pensioen gaan en lekker rust nemen. Dan kan haar zoon ook eens koning worden. Straks is hij daar zelf ook te oud voor! Een jong iemand is ook veel moderner en weet hoe de wereld van nu is.’

Julia (8): Eens

‘Ik vind het wel leuk dat ze al zo lang op de troon zit, maar op een gegeven moment moet je wel met pensioen gaan. Op de familiefoto staat ze er nu verschrompeld bij! Een jongere koning of koningin is waarschijnlijk ook beter in nieuwe dingen bedenken.’

Anderen lazen ook: Stelling: voer de vierseizoenentijd in.

Altijd op de hoogte blijven van nieuwtjes die voor kinderen interessant zijn? Volg ons via Facebook, Instagram of WhatsApp of neem een proefabonnement op de krant!

DEEL DIT ARTIKEL Facebook