Stelling Maartje

Stelling: Lawaaiflitspalen zijn een goed idee

DEEL DIT ARTIKEL Facebook
maartje 2015nieuw.jpg
Maartje
Dammers

In de stelling vertelt een redactielid van Kidsweek zijn of haar persoonlijke mening over een nieuwsonderwerp. Ben jij het eens of oneens en waarom?

Vrrrrroeeemmmmm!! Een motor vliegt met hoge snelheid en een hels kabaal over het kruispunt waar ik bij het zebrapad sta te wachten. Mijn hart schiet met een even hoge snelheid in mijn keel. Het gebeurt echt regelmatig dat ik me kapot schrik van het lawaai van een voorbijrazende motor. Niet alleen als ik voor een verkeerslicht wacht om over te steken. Maar ook als ik in de auto zit. Motorrijders lijken er plezier in te hebben om vooral in tunnels het gas extra open te trekken en dan lekker te knetteren met die uitlaat. Of midden in de nacht in een stille stad het geluid van hun motor tussen de huizen door te laten galmen. En dan zit ik weer met een bonkend hart rechtop in bed.

Proef met paal

Ik ben lang niet de enige die motorgeluid vervelend vindt. In Amsterdam kwamen de laatste tijd best veel klachten binnen. Daarom wil de gemeente er nu iets tegen doen. Er komt een proef met lawaaiflitspalen. Maakt een motor of auto teveel kabaal dan word je geflitst. Motorrijders zijn niet blij. Voor hen zit juist de lol in dat harde geluid. Ook zijn er mensen die vinden dat als je in de stad woont je wat kabaal gewoon voor lief moet nemen. Voor mij hoeft het ook echt niet muisstil te zijn, maar die motormuizen kan ik missen.

Stelling: Lawaaiflitspalen zijn een goed idee.

Vesper (10): Eens

‘Ik woon niet in een drukke stad, maar ook bij mij in de buurt rijden ook veel motors rond. Vooral onze hond schrikt van het geluid en rent dan hard weg. En daar schrik ik dan weer van. Als die flitspalen er komen, vind ik wel dat motorrijders eerst een waarschuwing moeten krijgen om eraan te wennen.’

Tobias (10): Eens

‘Zo’n motorgeluid duurt maar even, maar het is wel echt heel hard en niet fijn voor je oren. Ik woon in Amsterdam en hoor het wel twee keer per dag. Ook als ik binnen ben. En ik ben echt wel gewend aan geluiden. Maar een tram of pratende mensen maken heel veel minder lawaai.’ 

Anderen lazen ook: Stelling: Een groene tuin moet beloond worden.

Altijd op de hoogte blijven van nieuwtjes die voor kinderen interessant zijn? Volg ons via Facebook, Instagram of WhatsApp of neem een proefabonnement op de krant!

DEEL DIT ARTIKEL Facebook