Kidsweek

Stelling: Maak geen grappen over corona

DEEL DIT ARTIKEL Facebook
Vera Bosch
Vera
Bosch

In de stelling vertelt een redactielid van Kidsweek zijn of haar persoonlijke mening over een nieuwsonderwerp. Ben jij het eens of oneens en waarom?

Door corona moeten we ons aan veel regels houden. Hoe langer de crisis duurt, hoe lastiger mensen dat lijken te vinden. Om iedereen wel zover te krijgen heeft de Duitse regering nu een speciaal spotje gemaakt. Daarin klinkt dramatische muziek en zie je een oude man op een stoel zitten. Het lijkt alsof hij een verhaal over de oorlog gaat vertellen, maar in plaats daarvan vertelt hij over de coronacrisis en hoe mensen met thuis ‘op hun reet zitten’ de wereld redden. ‘Onze bank was het front, ons geduld het wapen.’ Ook het Belgische Rode Kruis ziet humor als hét wapen om de coronacrisis te lijf te gaan met de campagne: ‘Behandel je mondmasker zoals je onderbroek.’ Die draag je toch ook geen week lang?

Niet grappig

Humor gebruiken om mensen te laten luisteren, helpt vast. Toch vind ik het ongepast. Corona is namelijk helemaal niet grappig! Het is een rotvirus dat mensen ziek maakt en ervoor zorgt dat we allemaal binnen moeten blijven. Ik wil geen zuurpruim zijn hoor, maar ik vind een beetje lollig doen niet passen bij de situatie. Stel je voor: Rutte die verkleed als virusbol een persconferentie geeft. Dan lijkt het toch alsof hij het virus niet serieus neemt? We zitten met z’n allen flink in de penarie en met lachen komen we geen steek verder. Ik stel daarom voor om geen grappen te maken over het virus.

Stelling: Maak geen grappen over corona

Laura (10): Oneens

‘Humor gebruiken is juist een goed plan! Veel mensen worden een beetje moe van de strenge regering en luisteren daardoor niet meer. Als ze zich door grapjes wel weer aan de regels gaan houden, gaat het misschien snel weer beter. Dan kan alles weer normaal worden.’

Milan (13): Oneens

‘Een grapje over corona moet best kunnen. Alleen niet als het over iets heel erg gaat, zoals mensen die heel ziek zijn, in het ziekenhuis liggen of dood gaan. Humor maakt mensen vrolijker, waardoor ze zich vanzelf beter aan de coronaregels gaan houden.’

Andere stellingen lezen? Je vindt ze allemaal hier.

Altijd op de hoogte blijven van nieuwtjes die voor kinderen interessant zijn? Volg ons via Facebook, Instagram of WhatsApp of neem een proefabonnement op de krant!

DEEL DIT ARTIKEL Facebook

Reacties

Ik vind het niet goed dat ze grappen maken, want het is gewoon iets ernstigs.

ik maak grappen over wat ik wil

Ik vind het eigenlijk dat mensen hun eigen mening mogen geven over grappen maken of niet maar ik zal er geen grappen over maken omdat corona geen grap is

maak geen grappen over iets dat de mensheid aan het uitroeien is.

ik ben het oneens want iedereen mag zelf kiezen of hij een grap maakt erover

het is heel raar als je grappen maakt over corona

Wat vind jij? Laat je reactie achter

Hallo!

Let op:

Je reactie wordt door de redactie eerst gelezen. Reacties met onbehoorlijke taal of waarin e-mailadressen, telefoonnummers en adressen staan worden verwijderd.