Stelling

Stelling: Maak lessen in ontspannen verplicht op school

DEEL DIT ARTIKEL Facebook
Sanne van Houwelingen
Sanne
van Houwelingen

In de stelling vertelt een redactielid van Kidsweek zijn of haar persoonlijke mening over een nieuwsonderwerp. Ben jij het eens of oneens en waarom?

De scholen beginnen weer. Je kon mij als kind niet blijer maken. Zes weken zomervakantie? Veel te lang en saai! Ik wilde iets doen. Gretig stortte ik me dan meteen op de lessen geschiedenis en opdrachten voor taal. Maar van al die prikkels liep mijn hoofd helemaal vol. Ik vond alle lessen interessant, maar kon ze moeilijk op school laten. Op de fiets naar huis maakte ik nog steeds sommen!

Vol hoofd

Zelfs nu ik schrijf voor Kidsweek vind ik het wel eens moeilijk om mijn werk los te laten. En ik ben niet de enige. Steeds meer kinderen (en volwassenen) hebben last van een vol hoofd na een dag opletten en werken. En daar te lang mee rondlopen? Daar kun je flink last van krijgen. Je wordt er moe of snel chagrijnig van. Ik heb daar een oplossing voor! Maak lessen in ontspannen verplicht op school. Naast rekenen en biologie, krijg je dan ook een uurtje luieren. Dat is niet alleen lekker rustig, maar ook heel nuttig. Als je goed hebt geleerd hoe je je hoofd leeg kunt maken, ben je uitgeruster en vrolijker. En kun je ook weer beter opletten. Daar wordt iedereen blij van.  

Stelling: Maak lessen in ontspannen verplicht op school 

Tygo (11): Oneens

‘Ik heb wel weer zin om naar school te gaan. Lessen in ontspannen zijn dan misschien wel lekker, maar ik weet niet of ze echt werken. Het is denk ik ook niet voor iedereen nodig. Zelf heb ik bijvoorbeeld niet zo last van een vol hoofd.’

Saar (8): Eens

‘Zulke lessen zou ik wel fijn vinden. Ik voel soms best stress in mijn hoofd, vooral tijdens rekenen en als het druk is in de klas. Na een uurtje ontspannen kan ik me vast beter concentreren!’

Anderen lazen ook: Stelling: Koppen in voetbal moet verboden worden.

Altijd op de hoogte blijven van nieuwtjes die voor kinderen interessant zijn? Volg ons via Facebook, Instagram of WhatsApp of neem een proefabonnement op de krant!

DEEL DIT ARTIKEL Facebook