Stelling Niki

Stelling: Maak snoep- en koekverpakkingen onaantrekkelijk

DEEL DIT ARTIKEL Facebook
plaatje
Niki
Meijer

In de stelling vertelt een redactielid van Kidsweek zijn of haar persoonlijke mening over een nieuwsonderwerp. Ben jij het daarmee eens of oneens?

Ik ben dol op december. Sinterklaas is net geweest en nu staan alweer bijna kerst en oud en nieuw voor de deur. Ik houd van de gezelligheid van deze feestdagen, maar ook van al het lekkers dat er dan in de winkels ligt. Pepernoten, speculaas, kerstkoekjes en eigenlijk alles van chocola. Als ik in de supermarkt ben, kan ik de verleiding maar moeilijk weerstaan. Al die knusse verpakkingen met huisjes erop en een zwaaiende Sint en Piet. Of koekmannetjes en sneeuwpoppen die vanaf de verpakking lijken te roepen dat ze zo in m’n mandje gaan springen. En zo gebeurt het dus geregeld dat ik na een supermarktbezoek met een tas vol snoepgoed thuiskom.

Saaie zak

In de strijd tegen overgewicht is jaren geleden al besloten om bekende tekenfilmfiguren van snoepverpakkingen te halen. Die zijn nu dus een stuk ‘saaier’. Maar in het snoepschap van de supermarkt is weinig van die saaiheid te merken. Want nog altijd barst het daar van de vrolijke kleuren en leuke plaatjes om snoep zo aanlokkelijk mogelijk te maken. Het aantal kinderen dat last van overgewicht heeft, daalt dan ook niet. Hoog tijd dus voor een drastischer aanpak. Stop al het lekkers in een onaantrekkelijke bruine zak zonder franjes. Dan loop je er makkelijker aan voorbij en belandt het dus minder snel in je mandje én… in je mondje!

Stelling: Maak snoep- en koekverpakkingen onaantrekkelijk

Timo (11) Eens

‘Snoep is ongezond dus ik koop het nauwelijks. Maar ik snap die verleiding wel. Als ik door de supermarkt loop, vallen de felgekleurde snoepzakken enorm op. Als je ze saaier maakt, zijn ze veel minder aanlokkelijk.’

Sofia (11) Oneens

‘Het maakt me niet uit hoe mooi of lelijk de verpakking is. In de winkel kijk ik daar niet naar, maar naar het soort snoep in de zak. Dat eet ik tenslotte op en niet de verpakking. Die gooi ik thuis ook meteen weg, dus hoe die eruitziet is voor mij niet belangrijk.’

Anderen lazen ook: Stelling: vleeseters mag je best stiekem vega laten eten

Altijd op de hoogte blijven van nieuwtjes die voor kinderen interessant zijn? Volg ons via Facebook, Instagram of WhatsApp of neem een proefabonnement op de krant!

DEEL DIT ARTIKEL Facebook

Wat vind jij? Laat je reactie achter

Hallo!

Let op:

Je reactie wordt door de redactie eerst gelezen. Reacties met onbehoorlijke taal of waarin e-mailadressen, telefoonnummers en adressen staan worden verwijderd.

Comment

  • Toegelaten HTML-tags: <a> <em> <strong> <cite> <blockquote> <code> <ul> <ol> <li> <dl> <dt> <dd>
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
  • E-mail- en internetadressen worden automatisch aanklikbaar.
  • Textual smiley will be replaced with graphical ones.

Plain text

  • Geen HTML toegestaan.
  • E-mail- en internetadressen worden automatisch aanklikbaar.
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.

Plaats een scoop

vraagtzichaf blij duimomlaag juichen duimomhoog rentweg oeps