stelling over naar de wc gaan met muziek
stelling

Stelling: 'Meer pop op de pot!'

DEEL DIT ARTIKEL Facebook
Jacqueline Ancona
Jacqueline
Ancona

In de stelling vertelt een redactielid van Kidsweek zijn of haar persoonlijke mening over een nieuwsonderwerp. Ben jij het eens of oneens en waarom?

Gebruik jij soms trucjes om je wc-bezoek op school zo geruisloos mogelijk te laten verlopen? Plassen op een bedje van toiletpapier bijvoorbeeld om het klateren te dempen? De kraan van het fonteintje laten lopen? Of tegelijk doortrekken op het moment dat je grote boodschap in de pot plonst?

Natuurlijk en normaal

Ik beheers ze allemaal. Terwijl klateren en plonsen totaal in het niet vallen bij mijn gênantste wc-bezoek ooit: de Kidsweek-redactie oplopen met een sliert toiletpapier hangend uit mijn broek! Maar ja, dat gebeurt je één keer en dan echt nooit meer. Die geluiden maak je gewoon. Heel natuurlijk en normaal, maar ik ben echt niet de enige die dat superongemakkelijk vind.

De oplossing

Een politicus uit het Zweedse stadje Tingsryd denkt daar nu de oplossing voor te hebben: muziek op de school-wc! Ze kreeg het idee na haar bezoek aan een nieuwe muziekschool waar je op de toilet al naar muziek kunt luisteren.

Goed voor het milieu

Ideaal lijkt me! Zet maar lekker hard. En de muziek is ook nog goed nieuws voor het milieu. Scheelt heel wat liters water én meters toiletpapier die voor niks worden doorgespoeld.

Stelling: Muziek op de wc maakt plassen en poepen makkelijker!

Foto AlecNaam: Alex
Leeftijd: 11
Eens
‘Het lijkt mij sowieso gezelliger! Ik snap ook wel dat mensen het vervelend vinden als ze gehoord kunnen worden. Ik zou alleen geen rock of klassieke muziek draaien. Dat vind ik niet zo goed passen. Despacito van Daddy Yankee vind ik wel een leuk nummer voor op de wc!’

Naam: Job
Foto JobLeeftijd: 10
Eens
‘Ik denk dat het wel fijner wordt om naar de wc te gaan. Ik vind het ook wel vervelend als er iemand voor de deur staat te wachten. Ik denk alleen dat sommige mensen dan wel te lang op de wc blijven zitten, omdat de muziek zo leuk is.’

Wat vind jij van de stelling? Geef hieronder je mening!

Altijd op de hoogte blijven van nieuws dat voor kinderen interessant is? Volg ons via Facebook of WhatsApp of neem een proefabonnement op Kidsweek!

DEEL DIT ARTIKEL Facebook

Reacties

Meer pop op de pot lijkt mij wel leuk Duimomhoog

het lijkt me wel grappig hoor en als iedereen te gelijk het zelfde lied zingt dan hoor je dat door het hele lant

Inderdaad ik durf het ook niet goed idee

Cool idee zeg, dan kun je tijdens een piesje of een kakje mee zingen met een leuk liedje, maar daar voor kunnen ook wel regels worden gemaakt, bijvoorbeeld: na je wc bezoekje kont afvegen doortrekken en handen wassen en daarna terug zo dat de anderen ook naar de wc toe kunnen, dat lijkt me leuk!

Best grappig, 'piesje of kakje'!

Met geluiden op de achtergrond ben ik meestal afgeleid. Heeft er iemand nog tips hoe ik dat kan verbeteren?

Wat vind jij? Laat je reactie achter

Hallo!

Let op:

Je reactie wordt door de redactie eerst gelezen. Reacties met onbehoorlijke taal of waarin e-mailadressen, telefoonnummers en adressen staan worden verwijderd.