Menno over aan elkaar schrijven

Stelling: Menno over aan elkaar schrijven

DEEL DIT ARTIKEL Facebook
Menno
Menno
Woudt

In de stelling vertelt een redactielid van Kidsweek zijn of haar persoonlijke mening over een nieuwsonderwerp. Ben jij het eens of oneens en waarom?

Je boft maar dat ik deze zinnen op de computer heb mogen schrijven. Want als ik het met de hand had moeten doen, was het niet te lezen geweest! Mijn handschrift is nogal, eh, uniek. Onleesbaar, bedoel ik. Niet alleen voor anderen, ook voor mijzelf. Een soort geheimschrift dus. En dat terwijl ik op de basisschool nog zo keurig kon schrijven. Met een vulpen heb ik jarenlang prachtige zinnen in boekjes overgeschreven en zo heel wat stickers van de juf verdiend. Maar na een tijdje heb ik de vulpen ingeruild voor een balpen. En mijn sierlijke handschrift voor blokkige blokletters.

Onleesbare handschriften

Ik ben niet de enige. Heel veel mensen schrijven liever in blokletters, onderzocht uitgeverij Zwijsen. Alleen in dat schrijven met losse letters wordt op veel basisscholen weinig les in gegeven. Met als gevolg: veel handschriften worden onleesbaar! Net als dat van mij. Het is niet alleen vervelend voor jezelf, maar ook voor je leraar. Die moet wel tien leesbrillen op als hij een dictee na moet kijken!

Blokletterles

Natuurlijk, aan elkaar schrijven is veel mooier. Maar als je snel even wat op wil schrijven, zijn blokletters vaak toch handiger. Bovendien zou het schrijven in losse letters veel makkelijker zijn om te leren, blijkt uit hetzelfde onderzoek. Geef dáár dus les in, zou ik zeggen. Dat scheelt ook weer veel geknoei met inktvullingen. Tijd voor een nieuwe bladzijde in het schrijfonderwijs!

Menno over aan elkaar schrijven

Stelling: Stop met het leren aan elkaar schrijven!

StellingJeltje (11): Eens
‘Waarom zou je kinderen iets leren als ze er later toch niets mee doen? Ik kan wel aan elkaar schrijven, maar schrijf het liefste los. Mijn handschrift is wel goed te lezen hoor: voor schrijven haal ik vaak een tien! Wat ik gek vind, is dat je geen typles krijgt op school. Daar doe je later nog meer mee!’

Stelling Daniël (9): Oneens
‘Helemaal stoppen met aan elkaar leren schrijven vind ik niet goed. Ik vind dat iedereen dat zelf mag bepalen. Ik schrijf zelf niet aan elkaar, maar vind dat er soms wel mooier eruitzien. Met een vulpen schrijven vind ik dan weer niets: dat voelt zo gek!’

 

Altijd op de hoogte blijven van nieuws dat voor kinderen interessant is? Volg ons via Facebook of WhatsApp of neem een proefabonnement op de Kidsweek-krant!

DEEL DIT ARTIKEL Facebook

Reacties

Ik vind dat je zelf zou moeten kiezen of je aan elkaar schrijft of los. Ik zou net als Jeltje ook liever typeles krijgen. Dat heb ik later veel nodig.

ik vind aan elkaar schrijven niet nodig als je in groep 6 toch uit elkaar gaat leren schrijven. en later gebruik je het toch niet. en het scheelt alleenmaar werk.

Ik vind dat kinderen en volwassenen zelf mogen kiezen of ze aan elkaar schrijven of niet, want ik schrijf zelf het liefst ook met blokletters.

Ik ben er mee oneens want je kan veel van elkaars handschrift leren!!!!!!!!!!!!!

Aan elkaar schrijven is zo ouderwets, waarom nu nog steeds iets leren wat ze vroeger deden, het is niet beter en niemand gebruikt het als volwassene. Dat geldt ook voor een vulpen! Ik vind wel dat je leesbaar moet kunnen schrijven, het is toch handig als je even een briefje voor iemand kan neerleggen of zo Blij

Ik ben het er mee eens. Wij mogen in groep 3 los schrijven en de rest van je basisschooltijd moet je aan elkaar. Maar ik schrijf liever los.

Wat vind jij? Laat je reactie achter

Hallo!

Let op:

Je reactie wordt door de redactie eerst gelezen. Reacties met onbehoorlijke taal of waarin e-mailadressen, telefoonnummers en adressen staan worden verwijderd.

Comment

  • Toegelaten HTML-tags: <a> <em> <strong> <cite> <blockquote> <code> <ul> <ol> <li> <dl> <dt> <dd>
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
  • E-mail- en internetadressen worden automatisch aanklikbaar.
  • Textual smiley will be replaced with graphical ones.

Plain text

  • Geen HTML toegestaan.
  • E-mail- en internetadressen worden automatisch aanklikbaar.
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.

Plaats een scoop

vraagtzichaf blij duimomlaag juichen duimomhoog rentweg oeps