stelling Maartje

Stelling: Merkkleding wordt veel te belangrijk gemaakt

DEEL DIT ARTIKEL Facebook
maartje 2015nieuw.jpg
Maartje
Dammers

In de stelling vertelt een redactielid van Kidsweek zijn of haar persoonlijke mening over een nieuwsonderwerp. Ben jij het eens of oneens en waarom?

In groep 8 wilde ik dolgraag een Levi’s spijkerbroek. Alle kinderen hadden er een. Nou ja, dat zei ik tegen mijn ouders in de hoop dat ik er dan een zou krijgen. Maar dat gebeurde niet want te duur. Mijn ouders hadden wel een oplossing. In een winkel in de buurt verkochten ze ook B-keuze Levi’s. Veel goedkoper want die broeken hadden een foutje: een dichtgenaaide zak, een iets gedraaide pijp, maar nog prima te dragen. Alleen, het rode labeltje op de kontzak was er afgeknipt, anders mochten deze kneusjes niet verkocht worden. Zo’n broek wilde ik niet! Daarmee liep ik toch voor schut!?

Merk-waardig

Nu zijn er heel veel kinderen van wie de ouders geen merkkleding kunnen betalen. Of wat voor kleding dan ook. Zij zijn aangewezen op de kledingbank. Door de coronacrisis worden dat er alleen maar meer. Voor kledingbanken is het daardoor steeds lastiger om hun hoofd boven water te houden. Om aan meer donaties te komen, heeft de kledingbank in Eindhoven een eigen T-shirtlijn bedacht: Eindhoven merk-waardig. Iedereen die meer dan dertig euro doneert, krijgt een shirt met daarop een grappige woordspeling naar bekende merken (Nike wordt Niks, Adidas wordt Adidasduur). Zo zamelt de kledingbank niet alleen geld in, maar wil ze op een grappige manier bespreekbaar maken dat het merkwaardig is dat er zoveel nadruk ligt op merken. Een goede actie vind ik. Zo’n shirt zou ik meteen dragen. Inmiddels zelfs met een B-keuze Levi’s eronder.

Stelling: Merkkleding wordt veel te belangrijk gemaakt 

Amanda (11): Eens
‘Sommige mensen vinden dat je niks voorstelt als je geen merkkleding draagt. Dat is echt onzin. Het is belangrijker dat je je fijn voelt in wat je draagt. Ik draag nu toevallig een trui van Abercrombie & Fitch, maar alleen omdat ik ’m mooi vind en hij lekker zit. Aan de buitenkant is het merk niet eens te zien.’

Quirijn (9): Eens
‘Bij mij op school is eigenlijk niemand met merkkleding bezig. Ik ook niet. Ik heb wel een trui van Adidas, maar ook veel andere truien waarvan ik niet eens weet uit welke winkel die komen. Zo’n shirt met Adidasduur zou ik wel willen hebben. Het lijkt me heel grappig om die te dragen.’

Wat vind jij van de stelling van deze week? We zijn erg benieuwd naar je mening dus laat het ons hieronder weten:

Andere stellingen lezen? Je vindt ze allemaal hier. 

Altijd op de hoogte blijven van nieuwtjes die voor kinderen interessant zijn? Volg ons via Facebook, Instagram of WhatsApp of neem een proefabonnement op de krant!

DEEL DIT ARTIKEL Facebook

Reacties

Eens merk kleding is leuk maar het gaat niet om wat je draagt maar om wie je bent !

het maakt niet uit wat voor merk het is. ligt er alleen aan hoe het zit, sommige zijn duurder en sommige goedkoper zoals een gucci shirt is helemaal niet waard de prijs dus ik zou kleding kopen die niet veel geld kost en goed zit dan heb je nog wat geld over. Duimomhoog

Iedereen mag dragen waar hij of zij zich fijn in voelt. Maakt niet of dat een merk is of dat het jongens- of meisjeskleding is.

merk kleding is te belangerijk

Wat vind jij? Laat je reactie achter

Hallo!

Let op:

Je reactie wordt door de redactie eerst gelezen. Reacties met onbehoorlijke taal of waarin e-mailadressen, telefoonnummers en adressen staan worden verwijderd.