Foto: Kidsweek

Stelling: Moederdag en Vaderdag moeten aangepast worden

DEEL DIT ARTIKEL Facebook
Nathalie Strijker
Nathalie
Strijker

In de stelling vertelt een redactielid van Kidsweek zijn of haar persoonlijke mening over een nieuwsonderwerp. Ben jij het daarmee eens of oneens?

‘Verras je moeder met het lekkerste geurtje!’, ‘Vijf heerlijke recepten om je moeder te verwennen!’, ‘Tien cadeautips voor de liefste moeders!’. Al weken zie en hoor je dit soort boodschappen op Instagram en op tv. Het kan je bijna niet ontgaan zijn: zondag is het Moederdag. Ik vind het fijn om mijn eigen moeder die dag extra in het zonnetje te zetten. Ze krijgt een grote bos bloemen en met een zelfgebakken taart maken we er een echte feestdag van. 

Ingewikkeld

Maar ik snap heel goed dat Moederdag niet voor iedereen een vrolijke dag is. Als je geen moeder meer hebt, is Moederdag een heel verdrietige dag waarop je haar extra hard mist. Maar Moederdag kan ook ingewikkeld zijn omdat je thuis met twee moeders woont. Of omdat je ook nog een bonusmoeder hebt. Moederdag, en natuurlijk ook Vaderdag, mogen daarom wat mij betreft worden aangepast. Waarom toveren we die dagen niet om tot een ‘Verwen-de liefste’-dag? Dan kun je gewoon helemaal zelf kiezen voor wie je die dag iets moois knutselt of een lief cadeautje koopt.

Stelling: Moederdag en Vaderdag moeten aangepast worden

Daan (10): Eens

‘Ik vier Moeder- en Vaderdag wel altijd met cadeautjes enzo. Toch vind ik het een goed idee om die dagen samen te voegen tot één Ouderdag. Dan is het niet zo ongemakkelijk voor kinderen die bijvoorbeeld geen moeder of vader meer hebben.

Julia (9): Eens

‘Wij vieren het wel, maar niet heel groot. Meestal maak ik iets leuks op school. Ik snap heel goed dat zo’n dag verdrietig is als je geen vader of moeder meer hebt. Een klasgenoot heeft twee moeders en voor haar is het ook lastig. Eén dag voor iedereen is dan een goede oplossing.’

Anderen lazen ook: Wie met dingen gooit, mag nooit meer een stadion in

Altijd op de hoogte blijven van nieuwtjes die voor kinderen interessant zijn? Volg ons via Facebook, Instagram of WhatsApp of neem een proefabonnement op de krant!

DEEL DIT ARTIKEL Facebook