Stelling Maartje

Stelling: Nagellak is ook leuk voor jongens

DEEL DIT ARTIKEL Facebook
Maartje
Maartje
Dammers

In de stelling vertelt een redactielid van Kidsweek zijn of haar persoonlijke mening over een nieuwsonderwerp. Ben jij het daarmee eens of oneens?

Felrood bij een mooie rode blouse. Lichtroze bij een zachte roze trui. En glitters als er iets te vieren viel. Ik had ooit een juf die haar nagels perfect matchte met haar outfit. Prachtig vond ik dat. En ik nam me voor dat later ook te gaan doen. Maar welke kleur ik mijn nagels ook geef, ik vind het geen gezicht. Ik heb er duidelijk de handen niet voor. Maar stiekem ben ik nog steeds jaloers op mensen bij wie gelakte nagels wel prachtig staan. En dat zijn tegenwoordig niet alleen maar meisjes en vrouwen. Ook steeds meer jongens en mannen gaan met gelakte nagels de deur uit.

Wennen

Dat merken ze ook bij nagelstudio’s. Daar komen steeds vaker mannen binnen om hun nagels in zwart, blauw of legergroen te beschilderen. Maar er zijn er ook die voor een fellere kleur of zelfs nail art kiezen. Maar tijdens het lakken, horen de nagelstylisten ook verhalen van mannen die nare reacties krijgen op hun gelakte nagels. Er zijn mensen die vinden dat je geen échte man bent als je nagellak of andere make-up draagt. Nu snap ik best dat sommigen eraan moeten wennen. Als jouw vader ineens met roodgelakte nagels naar z’n werk gaat, moet jij misschien ook even grinniken. Maar zeg nou zelf, iedereen mag toch lekker zelf weten wat-ie met z’n nagels doet?

Stelling: Nagellak is ook leuk voor jongens

Noach (11): Oneens
‘Nagellak hoort niet bij jongens, maar bij meisjes. Ik denk niet dat ik eraan ga wennen als meer jongens het gaan dragen. Als je het heel graag wilt, dan moet je het gewoon doen natuurlijk. Maar ik vind het zelf echt heel lelijk.’

Olly (11): Eens
‘Ik draag zelf nagellak. Het liefst roze want dat vind ik het mooist staan en het is een vrolijke kleur. Soms krijg ik vervelende reacties, maar mensen zijn meestal positief. Ik zou het geweldig vinden als mijn vader het ook gaat doen. Zeker als hij ermee naar kantoor gaat. Ik ga het hem meteen vragen!’

Anderen lazen ook: Stelling: Weg met reclameborden buiten

Altijd op de hoogte blijven van nieuwtjes die voor kinderen interessant zijn? Volg ons via FacebookInstagram, de wekelijkse nieuwsbrief of neem een proefabonnement op de krant!

DEEL DIT ARTIKEL Facebook