stelling
stelling

Stelling: Nathalie over autoloze dag

DEEL DIT ARTIKEL Facebook
Nathalie Strijker
Nathalie
Strijker

In de stelling vertelt een redactielid van Kidsweek zijn of haar persoonlijke mening over een nieuwsonderwerp. Ben jij het eens of oneens en waarom?

Afgelopen zondag was er in de Franse hoofdstad Parijs iets bijzonders aan de hand. Op de altijd zo drukke straten was geen auto, motor of brommer te vinden. Kinderen speelden midden op grote pleinen en fietsers en skaters zoefden op hun gemakje over de beroemde boulevards. Het was in Parijs autoloze zondag, een idee van de burgemeester van Parijs. Zij wil zo aandacht vragen voor de luchtvervuiling in de grote stad.

Dagje stil
Wat mij betreft mag de autoloze dag meteen ook in Nederland ingevoerd worden. Eén dag per jaar alle auto’s verbieden is toch niet teveel gevraagd? Stel je eens voor hoe het er in Nederland uit zou zien als alle auto’s een dagje stil moeten blijven staan. Op het strakke asfalt van bijvoorbeeld de A1 zou je natuurlijk geweldig kunnen skaten of fietsen. Het grote verkeersplein Rottepolderplein is een perfecte plaats voor een enorme picknick of barbecue. Of wat dacht je van een wedstrijd stoepkrijten op de ringweg rond Utrecht? Wat zou jij doen met al die extra ruimte voor leuke dingen?

Asfaltwandelen
Ik zou het wel weten. Ik zou een paard regelen en een rondje rond Amsterdam gaan rijden. Over de A10, zonder file. Hoe leuk zou het zijn om te galopperen door de Coentunnel? Of om te springen over de vangrail? Maar eerst maar eens even een stukje asfaltwandelen. Zonder naar links of rechts te hoeven kijken.

Stelling: Een dag per jaar zijn de snelwegen alleen voor leuke dingen

sanderijnSanderijn (13): Eens
‘Het lijkt me heel bijzonder om eens rustig op een weg te kunnen lopen die normaal heel druk is. Ik zou lekker een potje gaan voetballen op de snelweg. Ze moeten zo’n dag alleen wel lang van te voren aankondigen, anders hebben mensen misschien al belangrijke afspraken staan.’

JaroJaro (10): Oneens
‘Voor veel mensen is zo’n dag heel onhandig. Mensen die moeten werken bijvoorbeeld en hun auto daarvoor nodig hebben. Ik ben ook bang dat het een chaos wordt, zeker als er ook geen politieauto’s mogen rijden. Heel onhandig.


Ben jij het eens of oneens met deze stelling? Geef hier je mening!

Altijd op de hoogte blijven van nieuws dat voor kinderen interessant is? Volg ons via Facebook of WhatsApp of neem een proefabonnement op de papieren Kidsweek!

DEEL DIT ARTIKEL Facebook

Reacties

door heel het land, dat is niet handig. in bijvoorbeeld een stad kan het wel. maar politie , ambulance of brandweer moet er gewoon langs kunnen

Wat vind jij? Laat je reactie achter

Hallo!

Let op:

Je reactie wordt door de redactie eerst gelezen. Reacties met onbehoorlijke taal of waarin e-mailadressen, telefoonnummers en adressen staan worden verwijderd.

Comment

  • Toegelaten HTML-tags: <a> <em> <strong> <cite> <blockquote> <code> <ul> <ol> <li> <dl> <dt> <dd>
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
  • E-mail- en internetadressen worden automatisch aanklikbaar.
  • Textual smiley will be replaced with graphical ones.

Plain text

  • Geen HTML toegestaan.
  • E-mail- en internetadressen worden automatisch aanklikbaar.
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.

Plaats een scoop

vraagtzichaf blij duimomlaag juichen duimomhoog rentweg oeps