Stelling

Stelling: Ook een premier mag wild feesten

DEEL DIT ARTIKEL Facebook
Judie Jaspers
Judie
Jaspers

In de stelling vertelt een redactielid van Kidsweek zijn of haar persoonlijke mening over een nieuwsonderwerp. Ben jij het eens of oneens?

Feesten, zingen en dansen met vrienden. Ik ben er dol op. Het ziet er misschien niet altijd swingend en soepel uit, maar dat hoeft ook niet. Als ik maar lol heb. Tijdens zo’n feestje is er ook wel eens gefilmd, maar die opnames hebben mij gelukkig nooit achtervolgd. Ik ben dan ook blij dat ik geen baan heb waardoor iedereen me kent en iets van me vindt. Hoe anders is dat voor Sanna Marin, de 36-jarige premier van Finland. Een paar weken geleden had zij een feestje bij vrienden thuis. Marin zette de bloemetjes goed buiten. Ze ging ervan uit dat dat privé zou blijven. Maar vorige week verscheen een filmpje van de avond online. En meteen vond heel Finland daar wat van. Mensen mopperden dat haar feestgedrag niet ‘past’ bij een premier. Ze nemen haar daardoor minder serieus.

Steun

Feestbeest Marin baalt als een stekker dat haar dansmoves overal te bekijken zijn. Maar de ophef erover begrijpt ze niet. ‘Ik danste, zong en feestte met mijn vrienden. Allemaal legale dingen’, zei ze tijdens een persconferentie. Het feestfilmpje zal haar gedrag dan ook niet veranderen. Ondertussen krijgt ze steun van vrouwen over de hele wereld, die hun eigen dansmoves online delen. Ik denk dat ik met ze meedoe. Want waarom zou een premier niet mogen feesten en anderen wel? Waarschijnlijk doet Marin haar werk ook nog eens beter als ze soms even helemaal los gaat.

Stelling: Ook een premier mag wild feesten

Abel (11): Eens

'Ook een premier mag feesten, maar ik vind wel dat je dat niet te vaak moet doen. Dronken vind ik al helemaal geen goed idee. Je bent wel de premier van een heel land. Dat is een moeilijke baan en dan moet je helder blijven.’

Miracle 12: Oneens

‘Ze mag best feesten, maar ze heeft ook een voorbeeldfunctie. Ik heb de filmpjes gezien en ze ging wel héél erg los. Dat zou een verkeerd beeld kunnen geven aan jongeren.’

Anderen lazen ook: Stelling: ouders mogen hun kinderen niet pranken

Altijd op de hoogte blijven van nieuwtjes die voor kinderen interessant zijn? Volg ons via FacebookInstagram, de wekelijkse nieuwsbrief of neem een proefabonnement op de krant!

DEEL DIT ARTIKEL Facebook