Eigen beeld

Stelling: Ook in Nederland moeten tv-lessen komen

DEEL DIT ARTIKEL Facebook
Nathalie Strijker
Nathalie
Strijker

In de stelling vertelt een redactielid van Kidsweek zijn of haar persoonlijke mening over een nieuwsonderwerp. Ben jij het eens of oneens en waarom?

Thuisschool geeft veel gedoe. De meester of juf die tijdens de instructie niet doorheeft dat het geluid uitstaat, haperende wifi en ongeduldige ouders die slecht zijn in uitleggen. Ook voor leerkrachten is online lesgeven zwaar. Ze kunnen niet langs je tafeltje lopen om te kijken of je alles snapt. En kinderen die lopen te klieren, zijn lastig aan te pakken. Ook is er veel verschil tussen scholen. Op de ene zitten kinderen de hele dag in de digitale klas achter hun laptop. Op de andere krijgen leerlingen alleen maar taakjes die soms al na een uur gedaan zijn. En kinderen die thuis geen goede laptop hebben, kunnen lessen soms helemaal niet volgen!

Achterstand

In Groot-Brittannië doen ze dat anders. Daar krijgen kinderen vanaf deze week les via de televisie van de beste juffen en meesters van het land. Geen enkel Brits kind hoeft zo een achterstand op te lopen. Dat zou er in Nederland ook zo snel mogelijk moeten komen. Een soort Schooltv met elke dag voor elke groep een dictee, een topo-quiz, een gymles-voor-thuis en als toetje een biologieles van Freek Vonk. Jouw eigen juf of meester kan dan alles nakijken en eventueel extra uitleg geven. Aan het eind van de lockdown heeft iedereen dan precies hetzelfde geleerd en heeft niemand een achterstand. Simpel toch?

Stelling: Ook in Nederland moeten tv-lessen komen 

Anouska (10): Oneens

‘Bij tv-lessen kun je niets aan je juf of meester vragen. Dat kan via Teams wel en dat vind ik fijn. Kinderen die geen goede laptop hebben, kunnen toch ook bellen met hun juf of meester? Of het werk op papier maken?’

Arwen (11): Eens

‘Voor kinderen die thuis geen computer hebben of heel slechte wifi kan het best een goede oplossing zijn. De meeste gezinnen hebben wel een televisie dus zulke lessen zijn voor iedereen te volgen. Wel zo eerlijk.’

We zijn erg benieuwd naar je mening dus laat het ons hieronder weten:

Stelling

Andere stellingen lezen? Je vindt ze allemaal hier. 

Altijd op de hoogte blijven van nieuwtjes die voor kinderen interessant zijn? Volg ons via Facebook, Instagram of WhatsApp of neem een proefabonnement op de krant!

DEEL DIT ARTIKEL Facebook

Reacties

Ik ben het er mee oneens, want de juf of meester kunnen niet controleren of je echt met school bezig bent.

Ik vind dat ze de basisscholen open moeten doen

soms doen ze niet jouw niveau en dan kan je er niks van leren

De meeste kinderen zitten juist al veel te veel voor de televisie en andere schermen. Wij hebben nog ons hele leven om te leren.

Wat vind jij? Laat je reactie achter

Hallo!

Let op:

Je reactie wordt door de redactie eerst gelezen. Reacties met onbehoorlijke taal of waarin e-mailadressen, telefoonnummers en adressen staan worden verwijderd.

Comment

  • Toegelaten HTML-tags: <a> <em> <strong> <cite> <blockquote> <code> <ul> <ol> <li> <dl> <dt> <dd>
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
  • E-mail- en internetadressen worden automatisch aanklikbaar.
  • Textual smiley will be replaced with graphical ones.

Plain text

  • Geen HTML toegestaan.
  • E-mail- en internetadressen worden automatisch aanklikbaar.
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.

Plaats een scoop

vraagtzichaf blij duimomlaag juichen duimomhoog rentweg oeps