Stelling Vera

Stelling: Ouders mogen hun kinderen niet pranken

DEEL DIT ARTIKEL Facebook
Vera Bosch
Vera
Bosch

In de stelling vertelt een redactielid van Kidsweek zijn of haar persoonlijke mening over een nieuwsonderwerp. Ben jij het eens of oneens?

‘Trek je schoenen aan, je moet me helpen vechten!’ Op TikTok heb je deze situatie vast voorbij zien komen. Het is onderdeel van een nieuwe trend, waarbij ouders hun kinderen vragen om te helpen bij een vechtpartij. De meeste kinderen schrikken zich een hoedje en beginnen spontaan te huilen. En dat is precies waarom het zo populair is. Volgers gieren van het lachen om de geschrokken gezichten. Hetzelfde gebeurt bij de populaire Minion-prank. Daarbij zeggen ouders dat ze hun kinderen mooi schminken, maar stiekem maken ze hun gezicht geel en schilderen ze er een rond brilletje op. In de video’s zie je veel beteuterde gezichten.

Misplaatste grap

De kersverse Minions kunnen dus zelf vaak niet lachen om de uitgehaalde grap. En daarmee slaan de ouders de plank flink mis, vind ik. Grappen zijn toch alleen leuk als de ander mee kan lachen? Zo’n misplaatste grap, die hoef je van mij niet te plaatsen. Het is ook nog eens hartstikke vervelend als je de hele tijd over je schouders moet kijken om te zien of je ouders een grap proberen uit te halen. En niemand zit er toch op te wachten dat de halve wereld meekijkt als-ie moet huilen? Ik stel daarom voor dat ouders stoppen met het pranken van hun kinderen. Dat doen ze maar bij hun vrienden of bij elkaar!

Stelling: Ouders mogen hun kinderen niet pranken!

Lucy (12): Oneens

‘Ouders mogen best pranken, zolang het onschuldige grapjes zijn waar kinderen zelf om kunnen lachen. Wel moeten ouders eerst toestemming vragen voordat ze het online plaatsen. Ik zou het zelf niet leuk vinden als mijn ouders grapjes stiekem online delen.’

Wessel (10) Eens

‘Ik vind deze trend echt niet leuk. Een grapje uithalen is leuk, maar dit gaat echt te ver. Als kinderen de grappen zelf niet leuk vinden, mogen ouders het niet online zetten. Dat zijn gewoon geen leuke video’s.'

Anderen lazen ook: Stelling: plassen doe je niet in het zwembad en de zee, maar op de wc

Altijd op de hoogte blijven van nieuwtjes die voor kinderen interessant zijn? Volg ons via FacebookInstagram, de wekelijkse nieuwsbrief of neem een proefabonnement op de krant!

DEEL DIT ARTIKEL Facebook