Wielerwedstrijden

Stelling: Publiek bij wielerwedstrijden moet verboden worden

DEEL DIT ARTIKEL Facebook
Henrike van Gelder
Henrike
van Gelder

In de stelling vertelt een redactielid van Kidsweek zijn of haar persoonlijke mening over een nieuwsonderwerp. Ben jij het eens of oneens en waarom?

Toeschouwers met geschminkte gezichten, stierenhoorns op hun hoofd, superman-cape om de schouders of een toeter aan de mond… je kunt je tijdens het kijken naar een wielerwedstrijd uitstekend vermaken door alleen al naar het publiek te kijken. Maar al jaren vraag ik me af of dit echte wielersupporters zijn of gewoon knettergekke aandachttrekkers. Want geregeld zorgen zij voor vervelende valpartijen omdat ze op de weg staan of met de spelers mee rennen. Tijdens de eerste etappe van de Tour de France, afgelopen zaterdag, ging het weer eens mis. Het halve peloton ging onderuit doordat een vrouw met een kartonnen bord de doorgang blokkeerde.

Te gevaarlijk

Direct riep ik naar de televisie, wat ik wel vaker roep, dat het afgelopen moet zijn met die bezoekers langs de kant van de weg. Veel te gevaarlijk! Ik snap dat wielrenners zich hebben verheugd op een tunnel van geluid die zo’n rijendik publiek veroorzaakt. Dat hebben ze door corona een jaar moeten missen. Maar na deze grote valpartij klinkt toch ook in de wielerwereld het geluid dat het anders moet. Omdat hekken of tribunes plaatsen langs een kilometers lang parcours niet te doen is, ben ik voor helemaal geen publiek langs de route. Wel zo veilig.

Stelling: Publiek bij wielerwedstrijden moet verboden worden

Louise (8): oneens

‘Ik vind dat er wel een paar mensen mogen kijken, maar dan achter een hek. Dat moet dan wel een stevig hek zijn, zodat ze er niet tussendoor kunnen glippen. Een beetje publiek is leuk voor de wielrenners, dan wordt er tenminste gejuicht.’

Joris (9): oneens

‘Die vrouw was wel dom bezig. Maar je moet niet het publiek gaan verbieden. Je moet gewoon zorgen dat ze zich aan de regels houden. Overal hekken neerzetten kan natuurlijk niet. Maar handhavers, als een soort levende hekken, kan wel.’

Altijd op de hoogte blijven van nieuwtjes die voor kinderen interessant zijn? Volg ons via Facebook, Instagram of WhatsApp of neem een proefabonnement op de krant!

 

DEEL DIT ARTIKEL Facebook