Kidsweek

Stelling: Ruimtevaart moet verboden worden voor gewone mensen!

DEEL DIT ARTIKEL Facebook
Govrien Oldenburger
Govrien
Oldenburger

In de stelling vertelt een redactielid van Kidsweek zijn of haar persoonlijke mening over een nieuwsonderwerp. Ben jij het eens of oneens en waarom?

Oliver Daemen (18) werd dinsdag de jongste ruimtevaarder ooit. De Nederlander vloog de ruimte in met een raket van Jeff Bezos, de rijkste man ter wereld. Negen dagen eerder ging ook een andere miljardair al de ruimte in met zijn eigen raket. En dan is er ook nog Elon Musk met zijn ruimtevaartbedrijf! Deze miljardairs willen betaalde ruimtevluchten gaan aanbieden, en zo de ruimte toegankelijk maken voor gewone mensen. Of nou ja, gewoon. Je moet wel een flinke zak geld hebben, want een ticket is superduur!

Beide benen op de grond

Zonde van al het geld, als je het mij vraagt. Daar kunnen de miljardairs toch wel nuttigere dingen mee doen? Van dat geld kunnen we iedereen op de wereld een coronaprik geven! Dat lijkt mij veel zinniger. Net als het bestrijden van armoede op de wereld. En wat dacht je van het klimaat? Die raketten stoten veel CO2 uit, en ze kunnen ook nog eens puin achterlaten in de ruimte. Ik vind dat we na de aarde niet ook nog eens de ruimte moeten gaan behandelen als vuilnisbelt. En dat gewone mensen lekker met hun beide benen op de grond moeten blijven staan.

Stelling: Ruimtevaart moet verboden worden voor gewone mensen!

Tygo (11): Eens

'Mij lijkt het niks om naar de ruimte te gaan, omdat er geen leuke dingen zijn zoals pretparken en zwembaden. Wat andere mensen doen mogen ze zelf weten, behalve als het slecht is voor het klimaat. Dan vind ik toch dat het verboden moet worden.’

Eliah (10): Eens

‘Het is niet goed voor het milieu, en ook niet eerlijk. Alleen de miljardairs verdienen weer aan die dure kaartjes. Zelf zou ik nooit de ruimte gaan. Hoezo zou ik dat willen, als de wereld zo mooi is? Ik heb nog lang niet alle landen gezien!’

Stelling

Anderen lazen ook: Stelling: Je huis gek verbouwen moet verboden worden.

Altijd op de hoogte blijven van nieuwtjes die voor kinderen interessant zijn? Volg ons via Facebook, Instagram of WhatsApp of neem een proefabonnement op de krant!

DEEL DIT ARTIKEL Facebook