Stelling Sanne

Stelling: Schermen weg tijdens de feestdagen

DEEL DIT ARTIKEL Facebook
Sanne van Houwelingen
Sanne
van Houwelingen

In de stelling vertelt een redactielid van Kidsweek zijn of haar persoonlijke mening over een nieuwsonderwerp. Ben jij het eens of oneens en waarom?

Geen kerstfilm, feestelijk programma of serie op de buis. Nee, SBS6 zendt op Eerste Kerstdag vier uur lang beelden van een haardvuur uit terwijl er kerstliedjes te horen zijn! In Scandinavië is dat al eens een hele dag gedaan en dat vond de SBS-zenderbaas zo fantastisch dat hij het nu ook hier gaat doen. Het idee erachter is dat je dan echt de tijd neemt voor je familie en vrienden. Sommige mensen kunnen zich dat echt niet voorstellen, zo’n kerst zonder tv. Ze kijken bijvoorbeeld elk jaar dezelfde film zoals Home Alone of Harry Potter. Of pinken een traantje weg bij de kerstspecial van All You Need Is Love.

Echt gezellig

Maar de tv uit tijdens kerst, vind ik helemaal niet zo’n slecht plan. Ik ga zelfs een stapje verder: doe meteen alle schermen weg! Ik tuur normaal al zoveel naar mijn beeldschermen. Kerst is het ideale moment even écht samen te zijn. Hetzelfde geldt eigenlijk ook voor oud en nieuw. Wanneer ben je nou zo laat nog wakker? Zonde om die tijd te besteden aan filmpjes kijken of gamen. Speel in plaats daarvan een bordspel, eet lekker samen of klets met elkaar. Dat is toch een stuk gezelliger dan met z’n allen naar een scherm staren? Ik gooi in ieder geval mijn telefoon in een hoek de komende feestdagen.

Stelling: Schermen weg tijdens de feestdagen!

Eva (10): Oneens 

‘Het is misschien wel gezellig zonder scherm, maar ik vind dat je dat gewoon zelf mag kiezen. Het moet dus niet verplicht worden. Daarbij vier je het feest vaak toch pas ’s avonds, dus voor die tijd is het ook wel fijn om nog even te chillen en rustig iets te kijken.’ 

Coco (11): Oneens

‘Dat vind ik niet zo’n goed idee. Veel mensen kijken naar een film met kerst of het aftellen tijdens oud en nieuw op tv. Het is ook fijn als je gewoon nog iemand kan bellen tijdens de feestdagen. Mijn oma woont bijvoorbeeld in Schotland, dus als ze niet hier is kunnen we met haar Facetimen.’

Anderen lazen ook: Stelling: groentesnoep helpt niet bij het leren groenten eten.

Altijd op de hoogte blijven van nieuwtjes die voor kinderen interessant zijn? Volg ons via Facebook, Instagram of WhatsApp of neem een proefabonnement op de krant!

DEEL DIT ARTIKEL Facebook