Kidsweek

Stelling: Schoolkamp moet dit jaar verboden worden

DEEL DIT ARTIKEL Facebook
Scoop is blij
Malou
van Zwieten

In de stelling vertelt een redactielid van Kidsweek zijn of haar persoonlijke mening over een nieuwsonderwerp. Ben jij het eens of oneens en waarom?

Je zult nu maar in groep 8 zitten. Het jaar waarin je normaal gesproken van alles mag, maar waarin er nu vooral een heleboel dingen níet mogen. Geen high five van de meester na uren ploeteren op de citotoets. Geen zaal vol trotse ouders tijdens de eindmusical. Geen dikke knuffel van de juf na haar afscheidsspeech. En in veel gevallen: geen schoolkamp.

Oneerlijk

Alhoewel? De overheid heeft het afgeraden, maar niet verboden. Scholen mogen er dus zelf over beslissen. Sommige gaan dus wél. En hoewel dat natuurlijk heel leuk is voor de leerlingen, vind ik het ook oneerlijk. Het is namelijk extra zuur voor de kinderen die niet gaan omdat hun juf of meester het nog te gevaarlijk vinden. En ook voor de kinderen die vorig jaar in groep 8 zaten. Zij mochten ook niet. Terwijl de situatie toen niet veel anders was dan nu. 

Alternatief 

Die onduidelijkheid over schoolkampen vind ik dus maar niks. De overheid kan ze wat mij betreft beter verbieden. Misschien kan er een alternatief verzonnen worden, bijvoorbeeld dat álle groepen 8 een dag naar een pretpark mogen. Maar het is niet eerlijk als jij misschien de zoveelste corona-teleurstelling krijgt te verwerken, terwijl jouw buurjongen of nichtje wél gewoon kussengevechten en eindfeestjes mag houden.  

Stelling: Schoolkamp moet dit jaar verboden worden 

Silke (11): Oneens 

‘Het schoolkamp is het hoogtepunt van het jaar. Dat moet juist wél doorgaan. Dat kan best, als scholen zich aan de maatregelen houden. Maar als de regering het echt geen goed idee vindt, kunnen ze het beter verbieden dan een advies geven. Want dan gaan natuurlijk niemand luisteren.’ 

Olivier (12): Oneens 

‘Het is wel oneerlijk, maar ik vind toch dat je het niet moet verbieden. Het is belangrijk om het jaar af te sluiten. Elke school moet zelf beoordelen of het kan. Ons kamp gaat gelukkig door, we gaan naar Texel. Dat hebben we net gehoord.’ 

Andere stellingen lezen? Je vindt ze allemaal hier. 

Altijd op de hoogte blijven van nieuwtjes die voor kinderen interessant zijn? Volg ons via Facebook, Instagram of WhatsApp of neem een proefabonnement op de krant!

DEEL DIT ARTIKEL Facebook