Malou over sensatiefilmpjes

Stelling: sensatiefilmpjes moeten verboden worden!

DEEL DIT ARTIKEL Facebook
Scoop is blij
Malou
van Zwieten

In de stelling vertelt een redactielid van Kidsweek zijn of haar persoonlijke mening over een nieuwsonderwerp. Ben jij het eens of oneens en waarom?

Mocht ik ooit de sloot in fietsen, dan wil ik dat er mensen toesnellen om een kussentje onder mijn hoofd en een dekentje over mijn voeten te leggen, terwijl een reddende engel (in mijn dromen toevallig heel knap) me mond-op-mond-beademt tot de hulpdiensten arriveren. Ik wil níet dat mensen me filmen en dat op Facebook slingeren. Dus toen ik las dat drie politieke partijen een boete van 20.000 euro willen opleggen aan mensen die opstootjes op straat filmen, was ik het daar direct mee eens. 

Ik snap best dat mensen naar hun telefoon grijpen. Het kan belangrijk zijn. De politie kan ze gebruiken om daders op te sporen. Bij grote gebeurtenissen komen die smartphonefilmpjes zelfs in het nieuws. En in de rechtszaal gelden ze als bewijs. Stel ik rijd de sloot in omdat iemand me de weg afsnijdt, dan kan zo’n filmpje ervoor zorgen dat diegene een boete krijgt of een nieuwe fiets voor me koopt.  

Camera’s uit graag! 

Maar in plaats van te filmen kan iemand toch ook aan de politie vertellen wat er is gebeurd? Ik heb veel liever een helpende hand dan een viral filmpje. Wie me op YouTube, Insta en Tiktok zet terwijl ik languit in de sloot lig met algen in mijn haar mag van mij dus best een boete van 20.000 euro krijgen.

Stelling: ongelukken en vechtpartijen filmen en delen moet verboden worden.

Jaya (10): Oneens 

‘Filmpjes maken is goed als er iemand mee geholpen kan worden. Als je het verbiedt, denk ik dat mensen met slechte bedoelingen het sowieso toch doen. En de mensen met goede bedoelingen niet meer. Dus dat werkt niet.’   

Wester (11): Eens 

‘Filmen is heel zielig voor het slachtoffer. Stel ik heb een erg ongeluk gehad en veel bloed verloren, dan zou ik het erg vinden als heel Nederland daarover praat. Er kunnen ook gemene reacties geplaatst worden, dan is de pijn nog erger.’

Wat vind jij van de stelling van deze week? We zijn erg benieuwd naar je mening dus laat het ons hieronder weten:

Stelling

 

Andere stellingen lezen? Je vindt ze allemaal hier. 

Altijd op de hoogte blijven van nieuwtjes die voor kinderen interessant zijn? Volg ons via Facebook, Instagram of WhatsApp of neem een proefabonnement op de krant!

DEEL DIT ARTIKEL Facebook

Reacties

oneens, want dat is natuurlijk niet leuk voor diegene, maar ook wel eens want dan kan je het -als het heel erg is- aan de politie laten zien

Eens ik snap het ik vind het ook niet leuk als iemand mij zo filmt

Wat vind jij? Laat je reactie achter

Hallo!

Let op:

Je reactie wordt door de redactie eerst gelezen. Reacties met onbehoorlijke taal of waarin e-mailadressen, telefoonnummers en adressen staan worden verwijderd.

Comment

  • Toegelaten HTML-tags: <a> <em> <strong> <cite> <blockquote> <code> <ul> <ol> <li> <dl> <dt> <dd>
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
  • E-mail- en internetadressen worden automatisch aanklikbaar.
  • Textual smiley will be replaced with graphical ones.

Plain text

  • Geen HTML toegestaan.
  • E-mail- en internetadressen worden automatisch aanklikbaar.
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.

Plaats een scoop

vraagtzichaf blij duimomlaag juichen duimomhoog rentweg oeps