Eigen beeld

Stelling: Stop met het omzeilen van de coronaregels

DEEL DIT ARTIKEL Facebook
Vera Bosch
Vera
Bosch

In de stelling vertelt een redactielid van Kidsweek zijn of haar persoonlijke mening over een nieuwsonderwerp. Ben jij het eens of oneens en waarom?

Het coronavirus is al een jaar in Nederland. Ondanks dat de maatregelen pas geleden ietsje zijn versoepeld, zijn cafés, restaurants en sportclubs nog altijd dicht. Slimme eigenaren bedenken steeds vaker een creatieve manier tóch open te kunnen. Zo haalde een binnenzwembad in Groningse Westerbroek alle ramen eruit: sporten in de buitenlucht mag namelijk wel. En in Breda lagen er afgelopen weekend op de Grote Markt picknickkleedjes waarop mensen netjes op afstand van elkaar wat konden eten en drinken. Zo wilde horecaondernemers laten zien dat de terrassen best open kunnen.

Tanden op elkaar

Leuk bedacht door al die creatieve ondernemers. Toch vind ik het lastig. Als iedereen een eigen draai aan de coronamaatregelen geeft, is het moeilijk controleren wat nu wel en wat niet kan. Zo bleven er na de picknick in Breda teveel mensen in de stad hangen en hield niet iedereen meer afstand. De politie moest ingrijpen. Hoewel ik zelf ook best graag weer een keer op een terras wil zitten, stel ik toch voor om te stoppen met het omzeilen van de coronamaatregelen. We moeten nog even de tanden op elkaar zetten en dan hebben we straks hopelijk een zomer zonder corona.

Stelling: Stop met het omzeilen van de coronaregels

Lies (11): Eens

‘Ik begrijp heel goed dat ondernemers zulke ideeën bedenken. Ze moeten geld verdienen anders gaan ze failliet. Toch denk ik dat meer mensen hierdoor besmet kunnen raken en dat wil ik echt niet. Als we ons nu goed aan de regels houden, gaat het allemaal snel beter.’

Siem (12) Oneens

‘Ik vind dat je de regels best een beetje mag omzeilen. Maar alleen als je slimme dingen bedenkt waardoor je afstand kan houden en niemand besmet raakt. En je moet wel een geldige reden hebben, zoals bewegen in het zwembad. Ik vraag me wel af hoe je dáár goed afstand kunt houden…’

We zijn erg benieuwd naar je mening dus laat het ons hieronder weten:

Stelling

Andere stellingen lezen? Je vindt ze allemaal hier. 

Altijd op de hoogte blijven van nieuwtjes die voor kinderen interessant zijn? Volg ons via Facebook, Instagram of WhatsApp of neem een proefabonnement op de krant!

DEEL DIT ARTIKEL Facebook

Wat vind jij? Laat je reactie achter

Hallo!

Let op:

Je reactie wordt door de redactie eerst gelezen. Reacties met onbehoorlijke taal of waarin e-mailadressen, telefoonnummers en adressen staan worden verwijderd.

Comment

  • Toegelaten HTML-tags: <a> <em> <strong> <cite> <blockquote> <code> <ul> <ol> <li> <dl> <dt> <dd>
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
  • E-mail- en internetadressen worden automatisch aanklikbaar.
  • Textual smiley will be replaced with graphical ones.

Plain text

  • Geen HTML toegestaan.
  • E-mail- en internetadressen worden automatisch aanklikbaar.
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.

Plaats een scoop

vraagtzichaf blij duimomlaag juichen duimomhoog rentweg oeps